TWITTER: bagaimana nak dapatkan FOLLOWERS yang ramai.

kepada yg tak tahu twitter tu ape sile google sendiri lalalala. jangan ngade2 nak tanye aii oke sesungguhnya aii takde mood nak terangkan sekarang huahuahua! nak je aku lempang lelaki yg kata perut aku makin buncit tadi. Eh hello banyak2 lenggok kat badan aku ni takkan perut je yg kau nampak kot. sungguh berkecil hati sob sob saman kang!

makanya untuk mengembalikan self-esteem aii ecece baik korang bace tips ni sampai habis *waklu*


FRIENDLY

haruslah ringan jari nak tegur orang kan. SAY HAI-HAI ke puji2 semangkuk dua *belog you best gilewwww kalau tak bukak sehari mesti aii akan mimpi buruk malam ni keh keh* barulah orang eksaited nak tegur kite balik kan. pastu RAJIN FOLLOW orang jangan nak tunggu orang follow kite je ape kau ingat kau tu artis *fine macam mengata diri sendiri je huhuhu!* please JANGAN SOMBONG bangat dong, responlah timeline orang lain jugak ni takkkkk timeline orang kite tengok je kan pastu mulalah membebel *ah bosan ah twitter ni takde sape2 nak tegur aku ke ahhh majoklah camni huhuhu!* oke macam mengata diri lagi hahaha! then selalulah PROMOTE kawan2 lain nescaya diorang akan promote kite jugak contoh macam #FF tu.


SHARE SOMETHING YANG MENARIK

misalnya tips2 rumahtangga, tips2 seksual *ehemmm* fakta2 menarik, gosip2 artis macam *fahrin ahmad bakal mengahwini miss lolly pada 1 mac ini (ada hati nak berangan camtu)* sebabnya kalau followers tertarik dengan ape yg kite tulis diorang akan retweet makanya tak ke makin ramai yg akan follow kite nanti?


KUANTITI TIMELINE

JANGAN TULIS STATUS BANYAK2 sangat nanti followers akan kata *eh minah ni asyik-asyik timeline die je ape kau ingat twitter ni bapak kau yg punya grr nak unfollowlah camni very the muak oke* pastu korang JANGANLAH BERTWITTER SEMINGGU SEKALI kan nanti followers pelik pulak *huh minah ni aktif ke idoook twitter ni ke saje2 nak sign up tapi tak gheti nak main* so jangan pandang enteng benda2 camni ye abang-abang ia juga mempengaruhi.


(bolehlahfollowkalausukatakpaksapaksapun)


KANDUNGAN TIMELINE

jangan tulis benda EMOSI sikit2 sedih sikit2 mengamuk sikit2 nak bunuh diri. ketahuilah kami sebagai followers ingin hidup anda gembira sentiasa cheaaaaaa. oke yg ni sebenarnya pengalaman aku sendiri suka kot beremo-emo kat twitter pastu akan hilang 1 follower setiap kali emo je hilang lagi 1 follower arghh lantak koranglah tu maknanya korang telah hilang satu nikmat dunia sebab unfollow aii *lempang*. then satu lagi wahai ahkak-ahbang sekalian tolonglah JANGAN MENCARUT kat twitter. aii mewakili gadis innocent lagi sopan ini sangat merasakan ianya sangat annoyink noks.


AVATAR DAN THEME YANG MENARIK

kalau boleh avatar tu letaklah PICTURE SENDIRI. kekadang aku pun kekompiusan avatar *rosyam nor* tapi ayat fullamak sopan nak mamtik. huh krisis identiti betul pondan ke ape die ni keh keh keh oh malaslah nak follow camni. then THEME memainkan peranan penting jugak kot kalau kite tengok design die ala-ala nice gitewwww mesti kite akan kata *wow mamat ni mesti interesting gile nak followlah* haaaaa jauh betul pemikiran aku kan ngeh ngeh.

tapi kan makin ramai follower makin ramai stalker. so beware oke. bye =)


salam sayang,

109 FAHRIN AHMAD:

ara said...

hehehee..
ara tade twitter..
so?
hehehe
blog jelaa..

faiz said...

tweet tweet, tweet tweet!! huhu..

FarhanaFabulous said...

sgt sgt la bersetuju sis..tanks 4 the useful tips..

ZACK ENTRY said...

lolly dah popular, tak perlu semua tu pun orang akan follow..:p






btw, nasib jer MU semalam..XD

Dauspozi said...

Wahh... nice kakk.. Daus pun selalu emo kat twitter nih, sumpah pasni malas ler nak emo2... ari tu ilang 2 followers.. haha.. lantak ler!..

Latest Entry: Dauspozi.com Dapat Pagerank 3 & Google Sitelinks

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Best ke Twitter? Ekekeke.

APi said...

tweet tweet..^^

Legasi Piston Pecah said...

aah...cik loly dh pemes...sbb tu sy follow die.

Ieqa Swetluv said...

org comei cepat dapat followers kat twitter kan kan kan.. tapi aii reti sikit2 je twitter2 ni ekekeke

Anonymous said...

rmi gk yg buat tuiter ni cm kehidupan sendiri,nk ke toilet pon kabo.haha oklettew.
baidewei bila kaklong nk polow kitew?jenuh nunggu org pemes pemes polow nih.ehehe

meachef

Fara said...

useful tips dik, hi hi nnt kat twitter ;)

apiih said...

dah bilew kak loli nk polow ittew???huhuhu..lme tau tgu :)

zuar said...

miss lolly perut buncit ke???tolong jawab dgn iklas okey..agagagaga.

ct kamila said...

hua hua hua...aii x aktif twitter..

keh keh

:P

ezany said...

yg penting jgn private tweet cam sy.. hehe..

zool said...

patutlah follower den tak ramai... hehehe

bantalbucuk said...

kalau perut uncit..sapula krim mustajab halia..nanti leh jadi macam nora danish..hehe ;D

shamsiah shamsuddin said...

mis lolly..saya pun takde twet2..
so blog akak je yang difolow..
akak..
fahrin tau tak pasal ni?

sharamli said...

hai!

Lis Amir said...

pasni nak rajin2 tgur kak lolly lah kt twitter la. mudah2an dye follow balik. kekeke :P

niesz said...

yg penting bg niesz ringn n menarik..ehe...

~kuyam~ said...

hahaha,kelakar gila kau lolly :P

BeaN MorENo said...

yang penting share benda yang best...ni tak asyik2 tweet pasal makan mandi tido...

..hizamirahim.. said...

ala.
miss lolly,
jom tweet skrg!!!
XD

Nadhirah-chan said...

haha , ni kena praktikkan ni :)

Ery Farieha said...

suka ayat last
hohohohk

NICK IRFAN said...

nk kena google jgk twitter ni sy xthu jgk psal ni dulu ada daftar tp x reti guna? hehe

iamfareezyusoff said...

bagi aku la, aku prefer takramai follower untuk twitter nih. hehe. sebab serabut, banyak timeline. sorang sorang tweet banyak banyak plak tu. haha.

Amin 아민 said...

wats is twitter?? hurm (tertanya2)

si para para said...

eh macam seronok je main tweeter nih..
err nk buat tweeter tu macam mane eh..
benda tu mcam fesbuk jgk ke..

Liya Laa said...

oh!

saya mmg suke bertweet.haha

mmg pnuh timeline dgn name cik lolly jer aww :)

but, i like :)

Azmi said...

lolly kalau aku buka je twitter confirm timeline kau je penuh......macam aku follow kau sorang je kan??
hahahahaahha....

akmalhilmi said...

twitter lg best dri fb je aku rase
:P

Cikbelog said...

cikbelog baru wat twitter semalam. ada 2 follower je.hahaha

.sweet-ants. said...

twitter ni bahaya gak cam nk ngundang stalker ikot kte kemana2. cth jgn tulis 'jap lg nk pegi mkn kt mcd sekian2..' tup2 ade je stalker ikut kt belakang. ok aku pnh kena. menakutkan. tgh tgu lolly follow twitter kite ni lalala.. @zuraxoxo

Suzila said...

Tips yg sangat berguna....
sangattt suka.

Wan Perlis said...

bila nak follow saya

sebelas said...

saya takde pun twitter... :((

░♥si lampu neon♥░ said...

tak berapa best laa twitter =)

Check it out Entri Paling Best !
# Siapa Suka Makan Roti Milo ?#
# Frame Ikea Dari Blogger Eqbalzack#
# Pekerja Sambilan Diperlukan !#
# Tak Suka Jalan DI One Utama ! #

rashid said...

Yup, yang penting follow la orang dulu, nanti mesti orang follow balik kan..he..nice la...tuan blog pun cantik, tak heran ramai follower..ehem

vampire's lovex said...

dya tgk org jugak kot,kalau org tu cntik,maka nya,ramai la follower...hue hue

ayaa alyy said...

dh follow urs :)

kumbang jingga said...

Tips yang dasyat giler r...memang mimpi buruk sape yang tak baca entry ni hehehe

Amirrah Zawani said...

jrg sgt update twitter..
tak aktif.. follower pun ciput je.. heheh :D

Liquid said...

baguih advice ni ehehehe

mie said...

gue minat twitter dengan lolly je...
dgn org lain kurang berminat..
eheheheee

nabil_potter said...

info yang sangat berguna..thanks sis..hihi

SpaQue said...

aku ngn twitter ni smpy skrg xfhm n xreti gune..adoii la..spe2 tlg wat private tuto ngn aku leh??

Entri bes kat sini Taufik Hidayat Halangan Terakhir Chong Wei | Proton Malaysia Open Super Series 2011

♥CIK SHA♥ said...

aku takde twitter..T_T

tenangsudey said...

setuju.. kene friendly.. tapi agak2 ah sikit.. jangan main redah je sume.. sampai org rase annoying.. hehehe



Mari tengok Top 10 Most Expensive Cars in the World 2010

aLya said...

alya bawu jek nak berjinak ngan twitter :)

CONNIE said...

satu lagi tips.. hehe buat entry pasal twitter kat blog, mcm miss lolly buat ni. confirm berduyun2 readers blog add twitter. :)

James Buns said...

twitter tu apakah?
kah kah kah..
*****

for blog.

better lg byk komen dari fllwer.

kalau juta2 flwr tapi komen 1 2 apa crita?

ardinihumaira said...

betul3...
ramai stalker bila ramai followers...


opsss ai larikss takut kena lempang sebab bukan twitter sebulan sekali.. ;p

Puan Capa said...

add ko skrg!add!add!add!hehe

suffer8zine said...

biase la tu, pape pun kene berhemah, hehe

Terkini : 10 Sebab Lelaki Membujang

/Dayah/nurul/dayak said...

fahrin ahmad bakal mengahwini miss lolly pada 1 mac ini > smg berkekalan ea ;) beware ha

Pinky Pixie said...

tak reti gila nak men menda alah tu. hihi

bardboo said...

ada twitter...tp x geti nk guna sgt la..hehe..

Jom Lawat Blog Bardboo

mia said...

hehhehe..comel; la lolly ni..sy ada twitter, but xreti nk guna..akhekehke

merahitujambu said...

sy xde tweeter boleh??huuk..serius xde..tp lau ada leh amik info dr sini..time ksh cik looly cantik..weekkk

lassiegewdix said...

lassie tak berapa masyuk lahh main tweet . kenape entah :(

Mr. TN_SkY said...

Ahahaha..suke ngn Style kamu tulis =_=..pedas tpi bernas :p nice2..

3 Happiness Versus 1 Pain, Who will win???

Ali ridha said...

cerita malam jumaat pun kena letak sekali pada blog.ehmmmmm...

# # Jiwa kacau bilau !# #

# # jika-aku-miliki-kamu !# #

Anonymous said...

miss lolly byk followers sbb muka lolly cntik memikat lelaki betul x tipu. pasal content la ape la tu semua blkg kira

Ujang9897 said...

aku sggt tak arif pasal twitter nie..hehe

Mr feckry said...

gua nak buat twet juga la..

Aduka said...

guna twitter utk tweet blog jerk.. huhuhu.. jarang tweet2 org len..
=P

~Miss_eiyDa ~ said...

sila follow saya yer hahahah
saya pon xfollow awk kot..ok follow skang cik lolly comey kiter ni heeeee...besenya kalo org follow, mang akan di follow back..ade jugak la yg xdifollow balik sebab takut jugak kang penuh timeline dorang ngan tuwit sayer yg manyak2...ngeee

eiffel said...

jom tweet tweeet xP

loLaa_nurafizza said...

follow cik lolly..jom tweet2..follow la kite skali..

Encik Psychopath said...

sy buat tak menjadi =.="

alan said...

x minat ler twitter..x tau napa..sampai sekarang x wat lagi..

YanaMIB said...

twitter pn ada tips eh..hehe..muchas gracias..=)

honey amour said...

weh..aku dah lama tak on twitter la..dah berabuk sakan dah tu..jap2 lagi la bukak...

L.O.V.E hUnTeR said...

tiada twitter.. fb n blog da tak terbela dua 3 menjak ni..huhuhu

aliza said...

x retilah maen twitter tuu.ngeh3

Misz-sakura said...

hye cik lolly ! hehe tenkiu2 sudi singgah blog n komen ntry saya.. hehe cam x caye je cik lolly komen kiki =)

Johari Hamzah said...

ada tak cara nak tweet free pakai phone? huhu..

yan_n.i.m said...

wee....tips y bagus gituewwwww.. hehe
tweet tweet tweet.. :))

gadisBunga said...

guwe dah tua nak bertwitter bagai. klau femes cam cik lolly ni berbaloi la jugak menuitterkan diri. huhu~

... said...

as salam..
twitter? ooh..sentiasa update.tapi tak la ketara sangat.banyak benda lagi nak fikir.huhu..
ni dah ada dua blog. blog ni,
yang terbaru,syukur..trafIk tak banyak sangat.kalau ada yang komen, dapat balas lagi komen-komen pengikut blog.
yang penting, bina reputasi secara sedikit-sedikit dulu.kenali follower sedia ada.jangan tamak.main angkut 100 follower samapi beribu-ribu, nak 'layan' follower pun tak termampu.
bak kata fatin "banyak lagi benda yang aku nak buat"


:D

PangkahBulat said...

Sorry ganggu..=)


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/

noorafzan said...

ohh..lolly perli saya ye..
saya mmg jarang sangat buka twitter sebab tak reti.
ahaha~

so, tak yah le add saya wokey.

HonEyBuNNy said...

ala...jarang main twitter...cik lolly semua org kenai kan....;-)

alinac lover said...

heheh btoi! terus on twitter ni hahha

Ehh!!Blogger said...

dear...pinjam jap entry u...hihi..sini

http://ehhblogger.blogspot.com/2011/01/twitter-bagaimana-nak-dapatkan.html

Wan Gerrard said...

hii #misslolly ^_^

nurayunni said...

xpndai main twitter..:(

maCy said...

so far folo yg knl j. yg ta knl.. err ta folo blk

Amirez said...

nice tips. semuanya betul. boleh jadikan panduan menambah follower. thx for sharing

Eazy Izzuddin said...

eh dah follow miss lolly kan...
hehe
:P

cikpepel said...

da jarang tgk twitter....polower baru 99..haha...takpe...tada hal

PinQib said...

lolly xreti ngat ar main tweeter
foloowerr pun 30 lebih jer

|How to have a MIXED baby?|

farhana said...

Semua tips tu betul sangat2...
dulu slalu emo bila public figure or blogger femes (including u hehe) xmo reply tweet, last2 baru sedar, profile private...hahaha

athirah said...

miss lolly!!!

aiz batu campur is back!!! :))

KH4iZ4M said...

nice blog.. menceroboh masuk kejap..:P

NuR 'aQiLaH said...

ada twitter tapi x pandai guna.
boleh?

hep mi atakkkkk T__T

syahira ariff said...

tak reti guna twitter
kalau guna cam konsep blog,i folow u,u folow i boleh tak?
hahaha
=p

bunga said...

xreti gak guna twitter..haaaa..

ciK LyndaWawa igUana said...

nak jadi follower jugak..hehehehehe

Piah Becok said...

hua pink... xde twitter, so kite blog jeee

Ali ridha said...

bila aku ikut hang.selepas ni hang kena ikut aku balik.

# # Cinta ada 3 jenis !# #

heart~ said...

huwaaa dah x ingt password twitter i...kekeke



http://girlish87.blogspot.com/2011/01/my-wedding-theme.html#comments

Imran nyambek said...

twitter tu ape? tak tau.aarrggh

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ok, thanks for the tips. tp kita tak aktif lah twitter. haha:D

Amir Said said...

tak suka orang create twitter just nak tweet link2 churp2 je. sapa2 la orang lain, baru best.

CikSembang said...

mmg belum pandai pakai twitter..tapi dah tak bagi tanya..so tak nak lah tanya..salam kenal

Megat diktatorkejam said...

follow me twitter

twitter.com/magskin92

#teamfollowback