CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT? memang CELAKA!

dicelah2 restoran yg sangat buzy *cheaaaaa ayat ape aku guna ni lalala*

L: nak order ape eh? *sambil kelip2 mata*
C: lap meja dulu boleh?
L: oh takpe2 kite ambik order dulu kejap lagi saye lap meja boleh?
C: tak perlu. saye nak awak lap meja dulu baru ambik order
L: *heh heh sabar jelah kecoh betullah mamat ni air 2 titik je pun grrr* emm kalau saye ambik order dulu nanti cepat sikit makanan sampai. kalau saye pergi ambik kain pastu baru nak ambik order takut2 lambat pulak makanan uncle nak siap. ramai customer ni.
C: ahhh tak kira awak ni kenape hah kalau malas tak payah kerjalah. awak kena pentingkan customer bukan nak ikut kepalehotak awak je. saye suruh awak lap meja dulu kan so buat jelah.
L: memang saye pentingkan customer. tapi customer lain semua baik-baik tak macam uncle. uncle takde hati perasaan. saye dah cakap elok2 dengan uncle lagipun saye tahu kerja saye. *peh peh aku ke yg cakap tu hahaha! fadammuka kena bebel dengan orang cantik macam aii.......... *ohsilaterimakatakuseadanyahahaha!*
C: hoi cakap banyak. saye tak nak order lagi awak pergi lap meja!

FINEEEE customer is always right kan? FINEEEEEEE *bengkak hatiku*



lap meja.

L: so nak order ape?
C: tea o ais dua. tak makan.
L: *ellehhhhh tea o ais je? lagak macam nak makan ikan siakap 10 ekor ceh ceh ceh*
C: AWAK TAHU TAK SAYE NI KERJA APE?
L: tak tahu.
C: saye ni orang IM****SEN
L: so? *dalam hati IM****SEN je pun tapi lagak macam anak raja ceppodah blah la lu*
C: saye boleh report pasal awak ni.
L: tak takut pun. ingat saye bukan orang malaysia ke? *bodoh piang betul hahaha!*
C: nanti saye report kat bos awak. saye kenal dia.
L: alaaaaaaaah report jelah tu daddy saye. dia takkan layan orang yg takde budi bahasa macam awak ni. BERLAGAK.

berlalu pergi. tak koserrrrr nyah aii nak layan orang camtu sungguh tidak menjaga hatiku. siyes aku benci dengan customer camtu. KAU INGAT DARJAT KAU TU TINGGI SANGAT DAN AKU NI HAMBA? pigidahhhhh go hell oke!

dah lah MINUM TAK BAYAR. kalau ye pun marah sangat kat aku janganlah bagi perut tu makan benda yg tak halal bang oi. so CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT? lu pikirlah sendiri.


salam sayang,

100 FAHRIN AHMAD:

Puteri Iqa Izyan said...

wahhh.. gila jahat org cmtuh.

L.O.V.E hUnTeR said...

amboih, berdaulatnye org gitu.. Memang patut pon miss lolly ajar cket org gitu..

nuraitul said...

huish..marah beno bnyi tue..sabo ye..huhu

ardinihumaira said...

elehhh... takat keje gtu dah berlagak. kalo jadi wakil ****** memang hancus orang cenggini. dasatnyer orang. kalo ye pun bayo la yang minum tu. eeiii ek eleh kat pacik tu. ek eleh

Maizatul Akma said...

cam sialan je pakkecik tu nyampah aku customer cenggitu. mase keje kfc dulu pun mmg salu ah dapat customer taik cam tu nyampah nyampah nyampah!

eesyaheera said...

ala, setakat minum teh o ais dua. cis

Amir Said said...

Aduh apehal bajet sangat uncle. Ko imigresen je pun. Bukan perdana menteri ok. Hangin aku dgn org macam ni. Bajet nak mati.

arrizz said...

aku tau, uncle tue malu ngan ko sebenonya..dia nak cover malu tue psal dia g mrah2 ko, hehe..

niesz said...

kurg asam tul la org mcm tu..kan budi bhsa budaya kite..ehe..

zool said...

ala .ntah ye ntah tidak keje imigresen tu.. kerek semacam je ek.. tapi minum tak bayar tu memang kurang hajar tu..
lain kali ambil nama report kat KSN tak pun ngan menteri besar

Sophie Al-yahya said...

biadap!

/Dayah/nurul/dayak said...

itu amik kesempatan, keje camtu tak dpt berkat, xsume customer cam tu kan

Ibu Mifzal Arsyad said...

ihik..teh 0 ais pun x nak bayar ke? mmg jahat customer itu

sebelas said...

Tolong lap hati saya jap..... *sambil kelip kelip mata*

Liquid said...

sembur jelah dia. kate restoren ni BAPAK saya yang punye.! kalo nak report nah saya bagi no tepon BAPAK saya report skrg hahaha. sengkek tol minum xbayar. taw la dh tgh bulan nak carik duit kopi lah tuh.

fiezah91 said...

sabar je la.. lain kali simbah je air teh o ais kat dia..wakakaka

biadap sungguh

Misz-sakura said...

huhu, marah gila. siyes org macam tu mmg patot di marah grrrr..

Oreo said...

Muehehe

salah orang lah dia nak report,anak tokey tu

Azmi said...

mak aih..loly tu bukan customer tu..setan tuh

lassiegewdix said...

wah !
cik lolly ckp mcm gitu ?
berani sungguh
tapi ape ade hal kan ?
anak tokey .
mihahahahaha

Shaz Naz said...

cik lolly sangat berani okey..i like! hehe

..hizamirahim.. said...

wow.
dasat betol pakcik tu.
kot ye pon, consider la jugak.
=.=

Shag said...

Sepatutnya tak boleh guna, 'Customer always right'. Sebab selalu di salah gunakan. Best jugak awak kenakan dia macam tu. Setakat imegresen je nak berlagak. Makan rasuah banyak lak tuh!

=.='

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Hahahaha. First gelak sebab ayat Cik Lolly.

'Customer Always Right' tu hanyalah layak digunakan untuk customer yang tau etika deal dengan orang. Tapi macam situasi di atas tu, memang tak kena sangatlah. Awat Loly tak siram je dengan air teh o ais ke muka beliau?

Admiral Hafiz said...

terbaek la lolly
berani jugak eh menjawab2 ni

apa2pn, mmg padan muka dia 2
xde etika langsung


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

fathiahRAIHANA said...

akak nie , marah2 pun bole buat org gelak taww . hahaha .. tapi siyes panas gak rr jumpak manusia gini .. kesian .. tak ckup ksih syg laaaaaaa tuuuhh~

kid said...

kid pun pernah jadi waiter. faham sangat pe yang miss lolly rasa. bagus lolly jawap balik. sesetengah customer ni takda common sense. Nak ikut kepala dia je. Lagi 1 yang menyampah, jenis tak sabar. Dah nampak pekerja sikit, customer ramai, faham2 la kan?

ct kamila said...

hamboi hamboi hamboi..

belagak kemain uncle tu!

isk isk

kembatolo™ said...

sungguh kurang wahai ajarmu itu oh pakcik imigresen. PUI!!
bikin panas je buat macam hamba.
ai ai.. panas nie..

*cik lollly jangan marah eh.. cool~ hahaha =P

Haa Fakihah said...

bodonye! berlagak tak tentu pasal!

Johari Hamzah said...

huhu.. sbar la lolly.. joe pown masa duk kedai abg joe camtu gak.. customer macm2 ragam... paling tension time nak ambek order, jawb mcm xnak jwb jew.. huhu..

:)

noorafzan said...

sebenarnya dia mmg nak minum pree je kat situ.
hampeh!

APi said...

apsal lolly tak ludah je dulu lam air die tu..
*erkk

jangan amalkan..

sharamli said...

garang bukan main awak ni!

kahkahkah

Fariq said...

tak bayar??
macam haram je perangai..
entah2 bukan im***sen.. hehe

Blogger Chat Room Penghubung Sesama Blogger

Princess Nur said...

ehehhe..apesal kau tak letak garam je dalam air dia tu dik? ajar skett..hihi

ZACK ENTRY said...

terbaik la makcik lolly..kehkeh


rasanya dia baru lepas kene marah kot sebab tak buat keje(tidur)..heheh


kalau lolly nak taw, itu la cara orang i******n nak masuk meminang sebenarnya..hahaha

Mr feckry said...

lu suruh die blah je

Aduka said...

cekgu lolly!
1 soalan..


















cite betol ke ni?
muahahahaha..

ieqa said...

E'elehhhh semak je die tu.
Berlagak lebih =.=

*cimOt* said...

haishhhh..giler kerek pak cik tu..

EpoLღKunang2 said...

Dia nak i lap u,
u lap me kot. ;p

faradeeba said...

thumbs up untuk lolly!
kecoh je kot nk men report2.
patut lah mulut mcm lahabau sbb suka minum air haram.
ish ish ish :P

Ery Farieha said...

hak elah
lagak gila
kasi sekeh je lolly
hahahaha

cikpepel said...

errr...im******en je pn!!!

ingat ktua polis ngra ke ape...

aLya said...

klaka gile ade orang yg camtu. ingatkan da maju da xde org nak bangga2 ngan pgkat..ghupernye ade lagi... hahaha

Myra Arshad (: said...

uish . tak de adab la uncle tu pun. podaah~

pak long said...

selalaunya org yg belagak cam ni memang tak pernah pikir perasaan org lain....
ada lori ada bas...

Xarruc said...

haaaiiii, ada jugak org gitu, gaji besar keja bagus tapi xde manner...

aqma hashim said...

itu bkan cstmer is always right...tu cstmer is always give us troble++dosa...btol ark? huhu

mia said...

aha!..dear, sy pon baru je post entry pasal ni..adehaii..nk kata cmne ek..customer tu pon manusia jugak kan, so mmg ada buat silap..makanya 'customer oways rite' tu sila campak ke laut la kan.ehkee..

mie said...

manusia ni macam2 ragam...
terpaksa la trima hakikat...
tapi pesal minum xbayar pula tu?

vampire's lovex said...

itu olang haaa,,memang mintak pelempang laju2 ma....


grrr...emo bila bca entry neh..*menghayati*:)

farhana said...

Mak aihhhhh..teruk gila manusia mcm tu.
Tak ada adab langsung. Paling teruk, minum tak bayar!
Tak senonoh.

Nasuha Salleh said...

homaigod =O


p/s : Geo Lens Superb Untuk Mata

ummiarissa said...

esok kalau dia datang bo layannn lah..

myfandy said...

gile kentang la lolly....
dasyat seyh...tapi btol gak, kadang2 customer nie kuang ajar sangat...rase nak sepak jerk muke diaorg...huhuhu.....tapi nak wat mcm mana, aq makan gaji kot, jap lagi aq wat mcm lolly wat, x pasal2 aq kena terminated dari tmpt keje..hehehehe

cik nur said...

btol tuh miss lolly mcm2 manusia ada..bajet bagus2 jer rasa nk lepuk2 jer kan hehehe
nur kerja mcd lagi la mcm perangai tak kira bangsa huhh

Puan Capa said...

kecohhhhhhhhhhhhhhhhh je customer tu

♥CIK SHA♥ said...

garangnye u yang oi..hehe..tapi memang patut pun pakcik tu kena sound sedas..perangai ntah ngan hape2 je..ingat die besau sangat la tu..

alan said...

org tua memang camtu..berlagak gila babun..elok disimbah air panas je

merahitujambu said...

sakit hati kan...tu laaa right celah mana right tu??huh!!

FarhanaFabulous said...

tumbuk je customer cmtu..annoyink betol la kan..

maiMOONyet said...

woit! kau buli honey aku? dem yu pokcik. kepala dia botak tk? hekhekhek xD


*sabar dear. yuu patut simbah dia dgn air tuh xD

Bro Framestone said...

over je lebih

habuk tarak...

sabar ek wahai adik bro yg comey... nk wat cam mne.. if bro yg jadi tokey kedai.. sure die xberani nk cari pasal

Amni said...

giler rrr.... tak bayar lak tu.. tah pape je...

Clara Emily Cancer said...

Ade jugak ek org cmtuh.
berlagak sih.
tak kene gaya.
mampus nak layan.

cik helena said...

dia tak nampak ke loll ne cantik?lagi bodoh piang pacik tu.miahahaa

nisa said...

minum x bayar???? Kuang hajooooorrr..kalo kak nisa, air teh o ais tu ku simbah ke muka dia..nk preeeee..boleh jln!

honey amour said...

pacik..pacik...semoga tuhan ampunkan dosa ko ...

YanaMIB said...

seyes ke lolly balas ckp cemtu?? hoho boleh thn gak lasernye nih..=P


tp pakcek tu mmg x patot la buat mcm tu..eh slalunye kn yg suka nk belagak angin satu bdn ni pacek² je tau..jarang la nk jmpe org² muda cam kite nk kecoh² gitu...hahaha *motif sgt ayt tu..* lalalala~

fndrocka said...

Langsung tak respek kat org comel...geramnta

Pinky Pixie said...

mengalah anak PM. hehe. len kali kasi pang je kat dia. huawawa.

thanx ye cik lolly, sudi singgah blog aii. hihi.

~ Lady ell ~ said...

suh die dtg bawak meje sendiri arr..nk bersih sgt kan...

Ieqa Swetluv said...

melampau betul itu orang, demand giler haish

HafizRahman.com said...

hahaa nape tak lempang lelaju je..

Eazy Izzuddin said...

Biar perut dia buncit minum air haram tu
Kita doakan hehe x baek2 :P
I like u :P

░♥si lampu neon♥░ said...

uh uh sabarr yee


Check it out Entri Paling Best !
# # Lelaki Menyampah Tengok Perempuan Nangis !# #
# Dosa Orang Suka Melambatkan Solat !#

fYZa said...

biarrr die pwot die boncitttt minom air tak halal,,tak bayar..eii bodoh!

Cikbelog said...

ceit podah betul la kastemer nieh!

ayaa alyy said...

nk minum free byk songeh pulak. len kali tuang je air tuh ats meja. aha :p kejam plak :P

.sweet-ants. said...

lain kali lap kain buruk tu kt muka dia. cantik sket bahasa

Ezniey said...

agaknya dia saje kot wat cmtu...sbb nye dia nak minum air free kot..hahaha

tu dia wat2 garang tu..nak kasi cik lolly takot tu..hahahhaa


citer ni betol2 kejadian ker??? hahaha

cik lolly meh laa singgah blog cik ezniey neyh..hehhee

entry baru yg besh


http://ezniey.blogspot.com/2011/01/cinta-dalam-hati.html

cLovErX said...

APEKEBANGANG???
APEKENE IMIGRESEN LAK?????
LEMPANG JER.... **emo lak**

mkhairul said...

bagus la bagi skali kat org berlagak camtu... typical org keje camtu.. keje tak seberapa pun berlagak nak mampus..

molmolla said...

hoho!! garang disitu cik lolly kita. btw, dia tak bayar ke lepas minum air tu? hahaha.. sabar yeeee :DD

Wan Gerrard said...

aiyaa orang tu mcm bos besar lak, steady la lolly ^_^

Rara Farah said...

always right??heh..right la sangat..kalau perangai macam haram,right apekebendenyeeeeee..nyampah sial

Puteri Zaza said...

bengangnya klu jumpa qwg camni

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

minum tak bayaq..??

ish2...tak takut perut masuk angin ker?

hahhaha..ada gak orang cam tu eh

Fyka said...

pakcik tu bajet org tinggi btol kan..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..blog ini hebat..ada info...sy folo blog ini

Ujang9897 said...

garangnya..hehe

mcm tak caya jer ada org nak angin2 dgn miss lolly...hehe

kedai ktner..nk dtg la..

Shairazi Saidin said...

ceyh.

new entry:
http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/01/oh-im-fashion-freak-contest-from-only.html

.::WaNiE::. said...

Lolly !

mesti rasa nak bg penampar kat orang yang perasan dia bagus camni kan??
hahaha

teh o ais jeee???

! Nurida Ardy said...

pakcik tua yg suka berlagak garang sbb nak minum air free...har3..

ARieF said...

hahaha..
sepak je customer macam tuh!
hehe

nub said...

memang nak kena pukoii

yan_n.i.m said...

sumpah sombong macam hape...! erkkkkkk...kasi lempang laju laju jek... haha

gabanMorka said...

duit dari customer yang aku rasa always right..ahaks