Blogger: Gaya penulisan tak semestinya sama!

betul kan?


ada blogger suka tulis skema2 ada blogger lebih suke gaya penulisan yg havoc-havoc gitu, jiwang2 sikit, guna short form, ada tu yg poyo2 macam aii huahuahua! *sedar diri tetibe* masing2 ade style kan macam aku sendiri cube jugak guna ayat2 skema ni kononnya nak bagi readers pahamlah kan tapi tak sampai perenggan kedua alkefalehotak aii dah strok sebab nak fikir ayat ape lagi aku nak tulis ni *sambil belek2 kamus dewan keh keh keh* makanya chopppppp! aii serender ayat2 skema bukan ayat aii oke kalau korang tak paham ahh lantak lu lalalala.

but aii sangat mementingkan gaya penulisan yg *friendly* kalau aku bercerita aku mahu semua pembace berada dalam situasi yg aku ceritakan tu contohnya ENTRI dan ENTRI ini. serius oke aii tak pernah mengalami kejadian2 tu. aii kan selalu single sila take note abang2 sekalian hahaha! tapi sekali korang komen kaw-kaw punye kan tersentap noks aku bace huhuhu! *tiktik air mata kejap* macam korang nasihatkan aku pulak kan padahal aku cuma nak pandangan pendapat je. oke kalau korang nak tahu kalau aku taip satu2 entri AKU AKAN CUBE BERADA DALAM SITUASI TERSEBUT. cheaaaa tulah cara penulisan aii :)

pastu satu lagi kalau dapat KOMEN yg ahhh annoyink betullah komen camni hei kau bace ke tak entri aku sebenarnya nyah* pelis JANGAN MELATAH nak serang balik pengkomen tu anggap je die tak paham isi entry kite ke tak faham cara penulisan kite ke atau die memang pehhhh tak sabau2 nak komen entri ni tengok update je terus terase nak komen walau hakikatnya tak bace lagi kandungan entri tu camane (adekemacamtu?) so THINK POSITIVE tak perlu nak hentam2 sebab itu adalah asam garam kite sebagai blogger. dont gelabah-gelabah orait kite respect orang, orang akan respect kite balik.


oke penat membebel. nak susukan anak kejap. bye.


salam sayang,

114 FAHRIN AHMAD:

nazirulhazwan~ said...

yezza, kene ade identity sendiri babe:P

Maizatul Akma said...

betuoi betoi :) pernah sekali ada org komen kat blog titew (pang gedik gile titew) hehehe; aku macam boleh dengar suara ko je bile baca blog nie LOL. :)

Mat Gebu said...

Betul2..bila baca je tau ini miss lolly yg empunya coretan...tabikk!

ayaa alyy said...

tak nk komen menda laen. nk komen gmbr tuh. sukaaa ! favourite kaler ayaa. merahhhh. hehe :)

[NaEMaH] said...

waaaa btol2~ hehe

sharamli said...

hai awak :)

eh..kite baca tau entri ni..
sampai habis

zuar said...

nak susukan anak plak dah.agagaga

Encik Tikus said...

pehhh itew ukew baca entry awak nie taw

luvYOU said...

fuh fuh
sempat sy wak bace awknye entry tade noktah..hihihi
mcm berjogging ;D

well..betol ape yg awak ckp tuh :)
pedulikan aje noks..huhu

selamat bertulis ! ;D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Aceh semua Aceh semua.




HAHAHAHAHA.


*sambung menyusu*

Balqish Shafiqa said...

miss lolly, kalau orang mainb hentam-hentam, kita main peluk-peluk.
*blogging dengan penuh kasih sayang.

Fariq said...

entri dah baca,, tapi taktau nak komen ape lak.. huhu..

*lame tak bertweet ngan die.. huu

Shag said...

Shag baru kena hentam sebab buat tajuk panas. Padahal isi entri hentam kenapa orang suka bikin panas. Adoi. Contoh Shag buat tajuk entri Ana Rafali tak patut menang AJL25. Lepas komen ada lah, dah rezeki dia. Biarlah. Haip~ tak baca entri sungguh.

Entri terbaru Shag : Encik Azizulhakim, siapakah dia? Kenal?

noorafzan said...

i like ur style yunk!

ala..biasalah tu.
kadang2 ornag ni eksaited nak jadi pengkomen pertama kan.
tu yang tak baca lagi dah komen.
haha~

NuR 'aQiLaH said...

aceh kat indonesia nyahh. ekekek

erk*
menyusu anak yg bagaimanakah puan lolly. eh

nub said...

nice!! sokong2!!

n gaya penulisan pon kena pelbagaikan... huwaa.. yang tu ceq x dapat nak apply lagi..adoiiii

Alan said...

setuju pendapat ni..semua orang ada stroke penulisan sendiri.

aku kalau menulis suka kutuk kutuk maki maki..dengan cara ni comfom xde orang nak plagiat atau bahasa teknikalnya copy paste jadi harta sendiri hahaha.

Fatul Akrul Ramli said...

yess.. betul sangat

Faaein Himura said...

errr.. susukan anak? apakah.. hahaha..

APi said...

cara penulisan itulah membezakan anda dengan blogger lain..

inspirasi..^^

Ampuan Awang said...

Dengan bangganya abang mengaku bahawa blog abanglah yang terpaling skema, berbelit-belit, dan poyo. Tapi abang tetap ikut perkembangan orang (para blogger sekalian) kerana masing2 sebenarnya punya persamaan cuma gaya meluah sahaja yang membezakan di mana duduk letaknya akan ayat atau setiap butir perkataan. Hikhikhik. Entri ini menareek :)

Nordin said...

S A Y A

T U L I S

M A C A M

N I

P U N

K I R A

S T Y L O

J U G A K

K A N ?

K E H K E H K E H


B L O G S A Y A

ardinihumaira said...

jolow2..
dni pong tulih supo kecek nga oghe hok baco jah. tuleh skema2 maso maghi mood meroyan ko nok wat cghito serius ko gtu jah hehe.. ooo sedak pulok kecek kelatey :D

zool said...

Ye.. masing2 ada gaya penulisan sendiri..

eden ada banyak blog.. dan cuba bezakan gaya antara satu sama lain

EpoLღKunang2 said...

Alolo.. jangan la nangis-nangis,
Epol kan ada ni. huhu.

Banyak-banyakkan taip apapun Epol baca jugak. ^^

p/s : makin lama makin sayang ;p

aizuddin said...

kalau aku tulis bahasa rojak je..tak skema tak merepek..biasa je..

p/s: aik dah ada anak ke nak susukan ni :p

/Dayah//Nurul/ said...

uih comel lawa lolly, mesti bnyk peminat

Miss Shizu said...

setiap blogger kena ada identiti penulisan.dulu aku pernah try nak tiru gaya penulisan sorng blogger.tapi pastuh sumpah tanak buat lagi sebab kiter tak jadi diri kiter sendiri.tuh yg tak best.

ezany said...

kalo sy depend.. tajuk serius salunya akan tulis skema.. kalo santai tulis ayat biasa2 jer.. macam org sembang.. tapi serius tak suka guna short form..

Ampuan Awang said...

Hmm tajuk serius skema, serius tak suka guna short form... Err, lebih kurang dengan blog akulah tu

eesyaheera said...

tulis gbenda kita suka paling best. tak perlu reka ayat. dia datang je idea. tapi law tulis gunew ayat rempit kitew tak sukew tawww! hihi

ween said...

love ur style of writing. i feel u! ;)

iedchan said...

betui2...hehe.,..i respect u...org da komen da bek kan...

peace...folo u :)

Mr feckry said...

lantak la apa org nak cakap, janji kita hepy menulis

niesz said...

btul3..xbaik nk dengki2 ni..tu smue sikap org munafik..

~eZmALiZa~ said...

btul kate kak lolly..kalo sume blogger wat cara penulisan yg same...bosan gile..bace blog tu same..bace blog ni pon same..ishh... :D

HonEyBuNNy said...

betul2...setuju...wahh.....cik lolly dah ada anak la..hehehhe

~eZmALiZa~ said...

btul kate kak lolly..kalo sume blogger wat cara penulisan yg same...bosan gile..bace blog tu same..bace blog ni pon same..ishh... :D

~eZmALiZa~ said...

btul kate kak lolly..kalo sume blogger wat cara penulisan yg same...bosan gile..bace blog tu same..bace blog ni pon same..ishh... :D

maiMOONyet said...

gaya tulisan aku huduh dan boleh buat orang dosa. *bnyk sgt carut :P

Wan Gerrard said...

gerrard suka gaya penulisan lolly, comel gitu ^_^

lassiegewdix said...

serius lassie dah tak geti nak wat entry ayat yang skema . hahaha
cik lolly ajarkannnnnnnnn ?

ct kamila said...

haha.. ak nk komen satu je..


lawa gamba..

wink..wink..wink..

haha..

bai.




:P

ct kamila said...
This comment has been removed by the author.
eykameow said...

penulisan cik lolly yg i perasan lebih kurang macam liyanaa.com hoho tak tahu kenapa susah nak nampak titik. sesak napas i baca u olss. HAHA btw mmg friendly , and i likee..!

hey, i'm ur silent reader.
ngeh nge ngeh. sejak bila ada anak ni? agagaga btw betul apa yg di point kan si atas, masing2 ada gaya menulis....sila baca, dan paham kan. sekian.

ken said...

should be unique and special :)

sebelas said...

susu tu perisa cokelat ke strawberi erk?


:P

alinac lover said...

hiks..btol2..xsbar nau nak komen..pastu tah pape kan

mr.syazwan said...

yang penting dlm menulis blog

JADI DIRI SENDIRI kan lolly kan

=_=

Nur Fannun said...

ikut rasa msing2 le nk tulisn cm ne..jnji org fhm pe yg nk dismpaikan..klu nk tulis short form leh fhm tp klu tulis ejaan ssuatu pkataan mgada2, mymph lak bla baca.

cth serius tulis seyes..kita tulis ktew

aik, tngkp dlm ladies..aku pun suka gak..tu pun klu bersih

azureEn said...

tak suke yang komen2 tpi tak bce entry tu dulu.. takat tengok gamba tak pon bace sekerat. wuuwuu penat type panjang2 tau.. T__T

James Buns said...

bila agaknya blog aku nk ada dekat bloglist kau?

kah3..

Rara Nasiha said...

aku suka gaya penulisan kau, friendly gitu. aku harap orang lain pun dapat terima gaya penulisan aku.

akmalhilmi said...

betol :)
like it

new entri ;
cerita lawak ajl
http://gengblogger.com/v/320754

Rara Farah said...

ank no.brape menyusu tuh???subur benar dye...hehehe..

aip cik lolly..dulu gune short form..skang dah tukar..anjakan paradigma gitu..hehehe....chantek outfit..

Eazy Izzuddin said...

i suka penulisan u
hehe

yeah...
perlu ada identity sendiri...
;)

nina suhaina said...

ko memang da jadi satu lam berjuta2 da sekarang yangg bab2 taip2 blog ni. hehe.

♥CIK SHA♥ said...

hoyeahhh!!sokong lolly..sebab tu ai suke lepak sini sebab ada 'tarikan' istimewa gitu walaupun ayat panjang2 takde titik..haha..but it's ok..that's Miss Lolly style! i love it..^_^

p/s::nak susu sket!haha..

pak long said...

salam...
entri cam mana pun tetap ada mesej nak disampaikan...

ciK LyndaWawa igUana said...

saudari makin cantik ahhh...=]

acul said...

dgn gaya penulisan kita leh tau n cam sesuatu blog tu dan lebih2 lg cara penulisan tu mencerminkan identiti pemilik blog tersbut. format penulisan tu biasaya tgk kepada blog. kalo blog yang menyediakan info-info xkan nk guna x formal kan :D

mie said...

termengah2 membebel ye....
itulah lolly..
hahaaaa

Puan Capa said...

aku suka bila baca blog orang...aku berada dalam situasi orang tu...kalo dia buat karangan dalam SPM.aku sure gempak.hehehe.

ummiarissa said...

kejap lagi orang akan tanya Miss Lolly anak berapa bulan? hik hik hik..sebab orang tak faham gaya penulisan Miss Lolly..

CikLilyPutih said...

ms lolly,
totally agree. tak reti betul nak tulis dlm bahasa malaysia skema, payah nak bercerita lah

oranglidi said...

susukan anak?

fiezah91 said...

setuju! keh keh.. lain org lain cara penulisan dia.kalo sama je x best la baca..hohoho

yan_n.i.m said...

wallaa, mule3 susun anak, pastuh, menyusu pulekkkk..lepas tuh..?? hehe

beL cLoud9 said...

jadi ibu susuan kat baby mn ney?uhuk uhuk.

aah macm2 blog ade. macam tulisan i kdg2 sirius kdg2 rasa nk buat lawak (jd ke x blkg kira).hahaha

lain org lain ragam.redha ja la.

AiDa AzRyN said...

saya setuju dengan miss lolly! hehe.;D

LORD ZARA 札拉 said...

sugar!

teddy!

ha ha ha.

(sengaja usik kamu sayang! memuah!)

merahitujambu said...

setuju..ikut suka hat la nk tulis gaya kuak letang ke kuak kupu2 ke..ehehehe

Ujang9897 said...

rajinnya susu anak..hehe

YanaMIB said...

mmg ada pon org yg rajin nk komen..tp x rajen nk bc...abeh apa yg dia komen xde mengena dgn entry..huwahuwahuwa...ssh payah taip kn dorg xmo bc..sob sob~ =_=

laGenDA KodOk HijAU said...

kodok paham selalu apa awak tulis., awak paham tak saya sukakan awak .. malu lakk

~kuyam~ said...

yupstp org kan ade stail sndri

diana said...

geram betul dengan orang yang bca tajuk je pastu
nak komen..
pastu dah lari topik..
orang cerita pasal lain dia cerita pasal lain..
ahhah

L.O.V.E hUnTeR said...

betol..betol..betol.. Gaya penulisan bkn dibuat-buat.. It's just u.. The way u are..:) I loike miss lolly's!

Redbloodx said...

saya tak terlibat~ wahaha... pernah dulu saya hentam lolly~ kan cik lolly kan? haha~

tenangsudey said...

kene ade personal branding.. baru leh maju.. hehe











Jasa Ibu Bapa Dilupakan, Jasa Orang Lain Disanjung

JIJI YU said...

lubang idong same due..penulisan ikut kepale otak sendiri le..ehhe..tol ke tak ek..

join contest
http://nesloo.blogspot.com/2011/01/dengan-ini-aku-menggatal-nak-buwat.html?showComment=1294757278715#c4524884253456782220

farhana said...

Kalau gaya penulisan semua org sama je, dah tentu bosan! =D

maCy said...

macy kena baca semua balik. tetinggal manyak. bz~

NICK IRFAN said...

agaknya penulisan sy adakah menyenangkan hati cik lolly? hmm...

CypherHackz said...

Lol~! Last2 end of entri, nak pi susukan anak pulak. Haish!

HafizRahman.com said...

hahahha gedik tol ayat last tu....wahahahha..cam la ada anak ..lalalla

h A n Y S said...
This comment has been removed by the author.
h A n Y S said...

eih?cakap single? then kata nak susukan anak plak?
oooo..ok2..i tau.. u nak susukan anak beruk belakang umah ea..or.. oooo..u ibu tunggal ea...
ehehehehe~ *kidding*
;p

btw, dah update hadiah contest..jom tgk! ;D
http://hanysapek.blogspot.com/2011/01/update-hadiah-contest.html

intankuterpilih said...

akak suka baca penulisan lolly, walaupon baca mcm orang semput sebab takde koma, noktah, tapi still rasa best... kadang2 rasa macam lolly tengah bebel2 macam mak nenek je kat telinga akak ni... ekekeke

Azmi said...

cayalah auntie lolly...
dah jadi tutor dah sekarang...tahniah2

amie said...

nice toilet..tandas masjid mana neh kakak??

ahmad endo said...

susukan anak....ko perlukan babysitter?....pat aku apply keja ngan ko ni...hehehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

yes, lain blogger lain gaya bhasa kn? sering bw baca2 stories kwn2, mmg msing2 ada uniknya sndiri:)

happy blogging ~

Liquid said...

betui3. be urself =)

ayue said...

eh lolly sejak bile ade anak ?
xhabaq mai pung kann ? huu .

cikpepel said...

anak sehat tak???

ngee~~ ai lagi suke u pnye stailllll pnulisan... rasa mcm ada dalam situasi..

so.. objektif tercapai tak?

MIMIE AIZA said...

rasa nak pengsan bila cik lolly ada comment entri yang tak seberapa dekat blog saya. sukeee :)
thanxx:)heee..

setiap org ada cara masing2. tapi nak attract org baca penulisan kita tu yg susah sebenarnya

nisa said...

yg penting jd diri sendiri bila menulis and tak perlu nak tiru stail org...kan?hehehe

s.y.a.r.q said...

cara miss lolly punye penyampaian cool.
Walaupon tak guna bahasa kamus dewan bahasa tapi tak gunakan short form terlalu byk.ade setengah blogger gune short form banyak2 sampai tak paham dye tulis hape. he he he

♥e'in♥ said...

yeah.. len owg, len care.. :)

NynaMysarah said...

gmbr cool :)

ijam ismail said...

miss lolly chantek~~
hehe..
=)

HaNa HoNeY said...

gamaknye dier bce tajok trus komen entry...men men teka la entry tuh sal ape...
hahaha
tiap org der la style penulisan sndri en
^_^

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

penulisan melambangkan keperibadian. haha
skema x skema x?

amy plak suke sempoi je2. suke ke xsuke, kite yg penat2 taip kn kn. korang xnak bace lantakla.
hohoho

Encik Psychopath said...

yeah !

RedBoys said...

pergh. banyaknya kome. femes u. ok. i suka ayat u. senang faham. titik.

Nordin said...

nak try stail penulisan 'I' dan 'You' la nanti.. hehehe



Luahan hati lelaki kepada wanita

Heidi Shafiq said...

aku masih x pndai menulis.. uh sadis...

Mr. TN_SkY said...

hehehe..agree with this entry =_=..nothing to comment coz sume dah tulis kt atas hahaha

miss blossom said...

betul tu. kdg2 ada org tak suka kita sebab gaya penulisan je. kdg2 dowang ckp bajet hot and bla bla bla... hehe

Un Phat Lee said...

nak sikit....

Ezniey said...

saya pon ade identiti saya sendiri..hehehe

x suka tiru2 org ni...x besh...x leh jadi diri sendiri

molmolla said...

hahahahahahaha!!! sabar yeee :D
jgn bebel selalu cik lolly.
btw, u sihat?

ibnukhusairi said...

Hai, saya ni sbnrnya reporter.. So pepahamla kan gaya penulisan mcm mane..Nak ikut gaya penulisan santai dan friendly macam awak la yg susah sangat nak buat.. Sebab rasanya gaya menulis mcm tu yg buat org suka baca blog.. satu ruangan yang tidak skema.. Rasa mcm bersalah je bila menulis tak ikut skema permarkahan yang betul.. heheheh