LELAKI: AWEK vs TEMAN BAIK?

ape perasaan korang kalau bf korang lebih pentingkan kawan baik dia? sikit2 kawan die sikit2 kawan die kite ni ibarat macam batu je time nak kite die kutip time ada kawan baik die je kite pulak dibuang. lebih2 lagi kalau kawan baik die tu pompuan cheaaaaaa boleh mengundang kejelesan yg teramat tu hahahaha!

camane eh kite tengah eksaited gile babeng nak keluar dating ni tetibe dapat mesej.

*sorry sayang. aii terpaksa cancel dinner kite malam ni. abang kena hantar kawan abang ke airport. die tergesa2 nak balik kampung mak die sakit* oke chill chill takpe die cancel sebab ada hal penting takdelah aii nak ambik hati sangat kan. aii kan jenis penyabar lagi penyayang hahahaha! *lempang.

date kedua.

*sayang. tak jadi date hari ini. kereta abang bagi si tettttttt pinjam. kalau kemaruk nak date jugak kite naik motor kapcai abang je lah boleh tak intan payung?*

peh peh panas hatiku aii mekap cantek2 pakai cekci-cekci ade hati nak ajak aku naik motor kapcai je whatthenyah betul. habislah cair mekap aii nanti uwaaaaaa tsk tsk sampainya hatimu kereta bagi kawan awek sendiri bagi naik motor kapcai je? arghhh tidak adil disitu tak kira nak mintak putus jugak sob sob.

date seterusnya.

*alaaaaaa sayang, abang tak ingatlah kite patut keluar hari ini. tadi abang pergi karaoke dengan kawan2 abang sumpah tak ingat langsung pasal janji kite tu. kesian sayang pakai cantik2 hari ni. sorry eh sayang ailebiu muas muas*

sorry kefalelutut kau. eh hello melampaulah kot tak ingat date dengan awek sendiri. pergi mamtiklah kau huhuhu!


jangan kau khianati cintaku lagi keh keh keh.
(gambar hiasan)

so camane, kalau aku setakat 2,3 kali fine fine aku buat2 terima jelah walaupun hatiku sudah berduka lara tapi kalau dah sampai 5,6 kali selamat jalan romeo sajelah nyah. baik kau kawen je dengan kawan baik kau tu jangan cari aku lagi. ngertik?


salam sayang,

123 FAHRIN AHMAD:

CiK PuaN NeTTY said...

hahhahaha..miss lolly mmg tbaek wok.hehehhe..betul la..susah gak kalo dapat laki camtu.menjahanamkan hidup jek.hehe

sebelas said...

fuuhhh..panassss !

chilll chill :P

abang luth yang chubby said...

my ex-girlfriend terlalu pentingkan kawan - kawan. so macam mana ni? bukan laki je okey. pompuan pun sama

cik EPAL said...

betul betul jadi ke hape ni? hehe

Kamil ace said...

err, no komen, aku single lg.ahahah

SweetyMui2 said...

woot! ehem2 cik lolly ke tu??? O_o

dak eina said...

laki ramai mcm tuh =.=

James Buns said...

kalau gua lempang tangan kiri.

ct kamila said...

kalo ak, ak pon mesti buat cenggituu balik kat si bf..tgok reaksi dia camne..

heh..boleh jadi cite hot kat melodi ni..

*sib bek ak single..kehkeh

Maizatul Akma said...

biasa je jadi macam tu. so betul lah kalau dah sayang banget girl FRIEND dia tu gi je kawen senang. anyhow, chill babe :)

ieqa said...

terbaik kak!
he makes u an option je tu.
don't waste ur time with someone who don't appreciate!

Mat Gebu said...

Tuuu dia, dari pengalaman eks?...

mr.syazwan said...

ini di namakan lelaki sundal!

opsss

=_=

ardinihumaira said...

alamak...
gambar tu sudah retak... cepat cik abe gayo cik adik smula.. cik adik ngaju dowh tuh. parok parookk... gi gayo slalu nuh...

Fariq said...

jangan majuk2 ye,,
saya kan ada,, hehehe

Perempuan Baju Ketat

alan said...

kecoh baru bf..belom jadi laki.ni ler pompuan sumer nak org laki ikut je. so boring hahaha. just my opinion :)

pandazemoo said...

macam lawak pom ade..haha

zeila said...

sis...
situasi 1st je leh trime...yang len mmg nak kena ajaq la ni...
btw,itukah calonnya????tetttt

nerves said...

perghh..
nape tak lengkap uplod smpai nmpk smpai kasut..
haha.. ley wat poster..

=p

Rara Farah said...

keh3...sabor jelah....naik moto kapcai pon ok...angin2 menderu2....xnak cube kew???

magnoliapert said...

Sis! Entri sis ni, memang kena dengan apa yang kte tengah lalui. Sangat macam bangang je dapat pakwe yang penting kan member.

Memang lah member tu penting tapi tu lah hati makwe kena lah jaga jugak.

Uwaaaa! T_T

http://magnoliapert.blogspot.com/

kembatolo™ said...

lelaki, beselah.
banyak tanggungjawab. haha

nolyumar said...

sakit ati gak r klu boify penting kawan dr laki. elok la 2 tingal2kan.. carik yang lagi better.


http://inilablogaku.blogspot.com

faradeeba said...

bru 1st time tgok pacaran nya miss lolly.
btolkah?

mrajuk2 pon comey gitu.. :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

HAHAHAHAHA

itu bukan pakweku, bukaaaaaaaaaaaan!










-.-

FarhanaDr said...

Haaaaaaaa.. Sape tu sape tu? Tak bagi tau we olls ponggggg.. :p

Takde bopren.. Tapi kalau ada yang sepesen jenis gini, ape dia boleh buat, kita pun boleh buat.. Lalalalala.. :p

Cik Yana said...

Ex dulu slalu pentingkan bestfren dia,,
bestfren dia tu pmpuan,,
last2 cik Yana ckp g blah la ko dgn betina tu,,
tension kalau keluar je duk ckp psl pmpuan tu,,
pastu nk bandingkan cik Yana dgn bestfriend die tu,,
dah kalau bestfriend die tu ok sgt, kapel la dgn dia,,
dah tak de pape skrg rase tenang cket,,
hahaha~

AmRiEy said...

encemnya.. pakwe dia... klihatan mcm fahrin ahmad gitu.. kamo b'dua mmg ssuai.. dan sepadan.. d'luar hati, mmg utk kwan2 baek.. tp, d'dlm hati dia.. hanya ad kamo.. ngertik...

mie said...

kisah benar yang menyayat hati...
cantik reben kat tudung tu..
hahaaaa

IronHeart2204 said...

laki u nih bukan hampeh...
sy bley kate die cool :-)

efa said...

huhu...w0o..ini kisah benar atau sandiwara?

Puteri Iqa Izyan said...

lelaki mmg mcm tuh :D

nama.aku.lynn said...

klau 5/6 kali..slmt jalan laaaa..bak kata cik lolly la..kawen dgn kwn baik tu trosss..

syamimi fatin said...

haha...best je baca komen kt ats...
setuju la ckp miss lolly

Nordin said...

Aku nak bagi pandangan serius boleh? :D

Okey, first of all, bukan semua lelaki macam tu.

Second of all, perempuan pun ada jugak yang macam tu

Third of all, yang selalu sangat nak dating tu sapa suruh? kawin saja la terus. malam2 boleh dating dalam bilik. siang nanti boleh ambik can jumpa kawan masing2

Fourth of all, kawan yang melebihkan cinta berbanding kawan sendiri adalah kawan yang lupa kawan. this is my opinion though not everyone

Fifth of all, jangan la bersangka buruk saja. mana tau laki tu sedang menduga awek dia saja. kalau tak percaya, cuba tengok entri zack zukhairi yang ini: ingatkan dia tak suka aku, rupanya dia betul2 suka

sixth of all, dunia kekeluargaan kena saling percaya mempercayai, saling bertoleransi, saling memaafi. itu pasal banyak isu2 breakup dan cerai sekarang ni. kalau macam tu la yang berlaku, bagus jangan kapel dan kawin.

dan, sekian saja komen serius dari aku pada kali ini. sekian harap maklum



Jom singgah blog aku pulak: klik sini

CypherHackz said...

Rilek dek non... Tak tahan siap boleh upload gambar tu. Huhuhu.. Habis la budak tu..

Lis Amir said...

nice one from nordin! :)


skali bf tu ckp,


'baikkk, aiii kawen dgn kawan baik aii"


skali kawan baik dye tu prmpuan yg hot lg meletup plus kgilaan ramai lelaki n mmg syok kau bf kau. hahhh, hambik kau!


hahaha :P

abang ensem said...

ai single lagik..

Ery Farieha said...

hokhok.
penah kena kot mcm ni.
end up, break gak
=.="

s.y.a.r.q said...

melampau kayhhh laki tu... mcm kite pulak yg terhegeh2 nak ngedate kan?

lynda said...

haha..sempoi lah..
laki camtu blah jer..
jgn dilayan sangat.
melampau siot dy nt.

yan_n.i.m said...

biar betik..?? x mo lah ade pakwe gini..haha

noorafzan said...

eh, tak ngaku plop tu bf..
betul ke lolly dah ada bf ni ha..
bukan single ke?

haisyoo mmg rugi besar la itu olang aa sebab but camtu kat lolly.

Nordin said...

@Lis Amir,

Hahaha

Entah la

Tapi pemikiran sebegitu yang menjurus kepada buruk sangka

Bagus kita rilek2 saja sampai benda tu betul2 berlaku

Hehe

wunny said...

wah2.. panas :)
sba ea..

black_mel said...

hahaha...tiba2 dia fames malam ini...miss lolz kena mengerti kawan baik dia kawan sama2 susah..so dia kena jaga hati kawan baik dia..;)

p/s:muka dia macam zulhuzaimy pelakon tu...

HonEyBuNNy said...

he2..selamat bf ku xmcm tu..lau gtu..mmg ku ceroikan dia...hahha...

mijae said...

kalau begitu jadilah teman yg lebih baik dari teman baik lelaki itu, kalau lelaki itu mencari teman baik dia lagi tu maknanya pompuan itu kurang memahami lelaki itu atau mungkin lelaki itu mahu mencari solution lain dari aweknya itu...

oke,byk sangat itu,kawe sendiri dah pening..

itu oke dari lelaki itu adalah anak emaknya itu

sharamli said...

xm0 naik mot0 kapcai...jahat tau!
belagak kemain..kah3

Mr feckry said...

so lu clash le ni?

Naqib Mohamad said...

dia adalah BOIPREN YANG SANGAT BAGUS DAN BAIK. segala pujian haruslah diberikan kepada dia sebagai BOIPREN.

bagus dia pentingkan kawan. mana tau satu hari dia kehilangan GIRLPREN nya itu, atleast dia ada kawan yang tak pernah dia abaikan. dan kawan2 dia for sure akan take care of her.

you just a girlfren, also can be his friend too. but can you promise one day IF you both break up, who will he find to sooth the pain? you? HELL NO. he will go to his friends.

mostly lelaki pentingkan kawan2. and its normal. normal until dia dah berkeluarga. then his family is top priority.

end,
naqib

Aduka said...

hahahahaha..
macam2 alasan..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Tengs 4 all c0mentssssssssssss.



Fes, nak cakap entri ni BUKAN PENGALAMAN SAYE ni cume entri saje. kongsi pandangan pendapat :) tak lebih dari itu. maybe cara saye olahkan entri ni macam saye berada di situasi ini. padahal bukan. tu style miss lolly bercerita :)



SECOND, tu bukan bf aii hak hak hak. Tu pekerja kat shop my dad :)















HARAP MAKLUM :)

ezany said...

kawan baik dia tu pempuan la kot.. kui3..

.sweet-ants. said...

bleh plak lupa date? balak apa nih! uhuh

.sweet-ants. said...

bleh plak lupa date? balak apa nih! uhuh

FarhanaFabulous said...

sgt kejam okeh pakwe kite wt cmtu..lempang lajulaju boleh?

AiDa AzRyN said...

eee.. xske la mamat cenggitu.. huh!

NuR 'aQiLaH said...

kalo dah nama LELAKI..
LELAKI jugak la yedak..grr

lieya orange M.I. said...

sis...lieya selalu pernah kene...tp, nak wat camner...belum sah lg jd isteri maa....so, biar la dia bebas bersama kengkawan nyer...lgpun, bagus ape sifat tak lupa kawan...hehee

nub said...

hahak. macam2 na

Kasim Ahmad said...

yeah.. gua ngerti omm.. heehe

Niz said...

putuskan saja dia!
*nada menghasut
Har Har Har

Epul Azimi said...

ehcem nye pakwe lolly.teheee

iniialahaku said...

buang prkataan MESTI dlam brcinta..
cth : pakwe aku mesti syg aku je.
nnti diri gak yg merana..prkataan mesti adlh xrasional sma sekali mnurut teori REBT
aiceh, nasihat tu..haha

Eazy Izzuddin said...

kalau sekali dua ok lah
kalo lebih tu...
hmmm
cari len hehe
xD

APi said...

jalan jalan naek vespa la weh..
tak yah seksi..
pakai kebaye jek..
pergh pergh..

IntanBerlian said...

haih kalau sampai lupe date ngn awek sendiri parah tuuuuu~

Pirate said...

siannya....

cik tomyam said...

ades. naseb sama. pernah la ciktomyam pergi online pesbuk bopren ciktomyam ni, nah amek kau. pompan tu mengedik pulak dengan bopren. pergh panas. apa lagi aku guna pesbuk dia dan komen

''ada aku kesah?''

bahaahaha. pompan tu stop balas komen.

bopren aku da pelik da ada double reply yang berbeza2 dalam waktu sama. kah kah. terkantoi sudah.

sori buat komen box ni macam blog sendirik,

*larik

maCy said...

hak3. cm pna kene je. err, cm pna buat senanye. haha

honey amour said...

ko buat jer perkara yg sama kat dia lolly...sure berapi...hahahaa..

p/s: jgn ikut hasutan setan !!!

alinac lover said...

panas je kal jadi gitu

da penah merasa da...hahaha

Ujang9897 said...

ramainya pompuan...hahahaha...


ada betulnya...ada salahnya..

pompuan kene la phm jugak..laki pun kene la phm jugak..

tgk situasi la.. kalo situasi 3 tue..mmg salah laki..

tapi yg 1st dan second tue..pompuan nie jgn la nk marah2..baru kapel..hee

jgn smpai buat psgn kita bosan dgn kita...


tata...

merahitujambu said...

xde plak jadi cmni..tapi lau date selalu bawak kwn baik dia.ada ke ptt??sy nk date dgn dia..bukan dgn kwn baik dia..eeeyaaaahhhh..karate kuat2..geram!!

ummiarissa said...

hai hai bye bye jerrr...hati tak sakit..

cik nur said...

miss lolly kalo mcm tuh reject jaaa
hahahaha
sakit jiwa la kalo date dgn manusia mcm tuh :)

cik helena said...

kite penah jadik dia lupa yang kitorang ada date,dah lah masa tu kite rushing balik umah siap.tunggu2 sampai malam tak muncul.bila call buat macam biasa.bila tanye.baru dia terdiam.ok terlupa.

menangis kiteeeee :'(

White Bird said...

miss kamo mmg terbaik la bab ni..

yg tak boleh bla awek member kasi kete takut panas,awek sendiri kasi naik moto je.. melampau betul ek

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Jangan risau, Epol kan ada..
cecewah! ^^

gadisBunga said...

haha. stuju2. gi kawin dgn besfren sehidup semati dia tu sudeyhhhh

ciK LyndaWawa igUana said...

kalu saya..memang panas hati..huhuhu

Wan Gerrard said...

huhu sakit hati gak kalau jadi cmtu..sian Lolly

iday said...

sabrrrrr jelar klu dapat laki macam tuuu,.,,

tp,,mmg kbnyakn laki macam tu kannn :)

Puan Capa said...

hehehe.pakai seksi2.mekap cantik2.last makan kat gerai tepi jalan..haha

♥CIK SHA♥ said...

haha..suke cara ko olah entri ni lolly..terbaik..

memang panas ah kalau dapat BF macam tu..wuuu..

YanaMIB said...

urgh hati ai pn akan luka berdarah klu dpt pakwe cemni..gentle je la kn..dia nk sgt dgn bff dia, so pi la kt bff tu selamanya..ecehh~ =P

zuar said...

agak terharu dhn entri ni..uhuk3..sabaq na cik lolly na

meow said...

bila clash baru nk mengaku ade boyfren?

apakah?

RieZarchry said...

hahaha.. guling2 gelak bc entry ni!

blog cantik :)

BeaN MorENo said...

ini cobaan ke betul2

Redbloodx said...

1st. Kenapa lelaki pentingkan kawan?
Sebab yang pernah saya tanya la jawapan mudah diaorang. Awek tak boleh tolong waktu kecemasan. Klu tayar pancit tengah highway pukul 12 mlm ker. kereta rosak malam2 ker.. Cuma boleh call n citer ja. Jgn harap boleh sampai. Masa tu jugak kawan yang dicari.

2. Keta kawan pinjam. Sebab penah pinjam keta kawan sbb nk tekel pompuan yang skarang yang ni jadi awek. Klu awek harap nk menumpang jer.

3.Klu awek tu ble jadi awek n kawan dalam satu masa xpela, mmg perfect. Ni kita melawak pn dia tak ble trima keja merajuk jer. Klu kawan kutuk2 pon still kawan lg. Walaupon kutukan tu pedas. Try kutuk awek tengok. mesti boikot kita sebulan.

itulah pendapat kawan2 say dulu..

So try jadi awek n kawan yang baik pd bf korang. Klu dia tengah emergency tu..dia suh tolong tukar tayar keta tukar yer. jangan duk dlm keta dia yg buat. Dating kuar sama2 berpanas sorang2. mmg naya la nnti. haha

zool said...

ni pun tak reti nak komen la..

MR. MIND said...

berkawan biar seribu berawek biar satu....mana sempat nak layan kawan yg beribu dibandingkan dgn awek yg satu....

Azmi said...

kah3....lolly kan penyabar + solehah...
hahaha...

misz molecule said...

hahaha..


baru hari tu cakap2 ngan kawan..


cner nsb dpd bf pntingkan kwn??








giler la..


mmg xheaven nyos hidup..










gua stuju dgn redbloodx!!

Ain Asrar said...

like2 :D cun argh lolly.
setuju giler.. kiter pon tak suka ar mcm tu..

menchikmenchik * ayat miss lolly :D

NICK IRFAN said...

entry ni mcm kena kat sy je? sbb sy pun pentingkan kawan2 dari gf dulu... hehehe

nurayunni said...

halau je org cam nie...

tenangsudey said...

cantik header blog nih.. salam ziarah..






Mari singgah ke Official BLog for Tenangsudey.

Encik Tikus said...

wahh wahhhh , brrrr

si para para said...

hehe baik punya..tu la sahabat sejati..

Jejaka Terhangat said...

haha..cik lolz pnya cite mcm dia yg lalui..terbaek. kehkeh..

tp rasanya sgt jarang situasi cmtu..kalo kawan lupe mmber sbb aweks byk la. ngehh..

PinQib said...

haha
xpa
sabar lolly
penyakit tuu
ko kena lawan ngn sabar
eheh
gambar pakwe real ke ni????

| Keyword: ROGOL|

kella said...

cik loly yang comey lote! kita jemput cik lolly untuk amik award tu jugak ya! heheh... senyum sikit.. :)

SpaQue said...

hargailah mereka sewaktu mereka ada bersama anda..

Entri bes kat sini Jack Black Kembali Menyengal Dalam Filem Gulliver's Travels

penyisir rambut said...

huh..
meletop entry neh....
tu la...
msti trase klu bf wat cmneh....

Lady Shana Sweet said...

huhuhuhu

OH ZT said...

wahaha ade ek lelaki yg mcmtu? :P

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kak yanie pernah cakap kat incek T....sebab dia selalu dengan kawan baik dia [lelaki]

pastu incek T cakap..."aik..dengan budak tu pun nak jeles ker? heheheh"

last2 mengalah gak la..

(^^,)

AdiaLuze said...

Hik3...Cam penak kena jee.. Hehehe... Ala..boy memang camtu Cik Lolly... Tapi, harap2 bila dah kawin, dia tau la mana satu lebih penting..Ahaksss

Eazy Izzuddin said...

miss lolly
mana kamoo hehe

b.E.L.L.e said...

setuju kata2kamu..hidup miss lolly..hehe

cikmemy said...

huih,,,x leh la gitu..kawan takpe...jgn duk sekat sangat...for men, frendship tu more than anything kadang2......

nina suhaina said...

aku pon rasa nak telan je dia bila cancel date last minit gara2 alasan kawan yang tak logik. hoho.

nina suhaina said...
This comment has been removed by the author.
beL cLoud9 said...

ingt citer betul jadik.mmg pelakon terbaek ah lolly hehhehe.

komen coretan:
kalau kawan lebe penting, baik kite jadi kawan die.barula die pentingkan kite.huhu

komen gambar hiasan:
mmg xpinang dibelah dua ah.lolly carik lain.u dump him skang.u deserve better.he

p/s mustahil la lelaki sejati buat lolly yg cute ni cmtu kan.heee

:: bubu :: said...

btul2..
blh gler dpt BF mcm tu...

bantalbucuk said...

tapi orang cakap memang ada sesetengah lelaki yang lebih pentingkan friendship dari gf..and ada sesetengah sebaliknya..huhu

Hanim Mahali said...

reality or fantasi? no komen la.... tak de pengalaman... tehehehe

MIMIE AIZA said...

kalau dah banyak kali tu melebihhhhh namanya... hahaha

sang kelembai said...

kecian..
mcm celaka jew....
dak 2 an an an an.....

noraliza said...

betul2..kalau sekali dua takpe gak..tpi kalau da banyak kali bubbye jerlah.cari yg laen.