Pengakuan : Saya pernah sambut VALENTINE.

time ni aku form 1 kot so pemikiran masih tak baligh lagi cheaaaa dalam erti kata lain tak kertu macam sekarang sob sob (sedar diri tetibe) ada lah sorang mamat ni minat kat aii maybe sebab faktor cun melampau.... kot? *ada hati cakap camtu wek wek!* dan oleh kerana mamat tu pun jenis hencemlah jugak makanya aii pun terpaksalah minat kat dia ewah ewah terpaksa ke.. padahal? hahaha!

then mase tu kawan2 aku dop heboh2 pasal valentine day sape2 yg ade partner mesti kena belikan hadiah kalau tak dia dianggap TIDAK ROMANTIK. heh memang mencabar keimanan betul ade ke patut cakap aii ni tak romatik eh hello kau patut tahu ROMANTIK NI MEMANG SIFAT KETURUNAN AKU TAU HAHAHAHAHA!


poster antivalentine: bukan pakwe sebenar.


oke hari ni hari velentaing. pagi2 sampai sekolah peh peh ada cokelat dan kad dalam laci aku oh how sweet baby nak kawen nak kawen *lempang* pastu time waktu rehat aku pulak bagi teddy bear kat dia ehem ehem romantik jugak aku ni eh lalalala *cepat semua angguk*. esokkan harinya ustazah tanye dalam kelas *SAPE KAT SINI SAMBUT VALENTINE?* aku yg bengap lagi bodoh piangnya angkatlah tangan konon-konon banggalah sambut velentaing kan grr. tak pasal2 aku kena bebel 14 harakat tau malu makkkk malu T___T salahkan kawan aku cepat sampai hati korang kotorkan hati aii yg suci murni ni sob sob sob.


*terus lempar cokelat dalam longkang*


so akak abang sekalian (ecece aii kan masih adik-adik lalala) JANGANLAH SAMBUT HARI VALENTINE cikgu cakap sambut menatang ni ibarat kite sambut perayaan kaum lain haaaaa dosa tau nanti masuk api neraka. assalamualaikum.


salam sayang,

84 FAHRIN AHMAD:

Maizatul Akma said...

valentaik wah niceeee okay!!!!

Zulfahmi Abidin said...

bahahhaa.okey.tape.time tuh ko tgh noob takpe.^_^ skrg tak leh buat lagik.selamatlah birthday bapak aku jatuh 14/2. so aku tiap2 tahun celebrate birthday bapak aku jer.^_^

No Sayoq said...

haha zaman kecik itsoke la. ohoho. pengajaran brguna. semua sila take note say NO to valentaik. keh3

amalina sahaja said...

wahahaha suka gila entry ni.

syamimi fatin said...

Ahhaha lawak la cite ni. so, jgn nakal2 nk smbut valentaik tu ok??

Azmi said...

suci sungguh otak kau lolly

sebelas said...

ngopngek !









from putrajaya with love.

zuar said...

kah3.membebel 14 harakat.ingat mat JAIS ke ape?eh mad jais.keh3

khairunnisa ♥ said...

jangan sambut V day ni =.="

tak sanggup dengar ceramah 14 harakat.. suka entri ni :)

farhana said...

Good entry...
Pengakuan tulus dari hati =)

hamzah ian said...

kadang2 gua tak paham ayat ko.. belit2..

hahhaa

cik nur said...

dulu2 kan teringin la jgak siap berangan-angan nk candle light dinner romantik ler tapi mmg tgglk angan ler cz tahu yg tak bole sambut nasib baik tak sambut pun ^___^

awang gelok said...

hahaha..gelak2 smbil makan cokelat baca entri eda ni..kihkihkih...
xnk lempar cokelat ni..syg ..baru beli.kah kah kah

NuR 'aQiLaH said...

<-- x pernah merasai sbb xde boypren DULU . . . T__T

Mrs Fazlee said...

walawei.. aku pon penah sambut valentine dolu-dolu. dizaman "jahil" uhuks :(

edda(",) said...

hahaha.. ter'angkat' tangan plak.. kan dah kena... tp, nape campak cokelat tuh pulak?? meh bg edda meh! heeeeee

aliza said...

hahahahaha..suke entry nie ;)

Asha Shalina said...

hahaha..market gila..form 1 dah ada admirer. jeles -_-"

ciK LyndaWawa igUana said...

hari2 hari kaseh sayang..huhuhu

zool said...

betul2..valentine tu sambut hari pasal paderi..

~kuyam~ said...

baiklah
oke xsmbuttt

pak long said...

salam...
happy bisday la kalau macam tu...

/Dayah/nurul/dayak said...

VALENTAIK! nice word

liyanaziz said...

muahahahah.. dolu2 x tau, x pe tapi sekarang dah tau, elok lah disebarkan poster valentoik tu.. kikikikiki

Mat Gebu said...

Tak pe lah, kesilapan teknikal saja tuu...

Encik Tikus said...

ayat berbelit. grrr

mie said...

tapi poster ni tetap secocok..
walaupun anti valentine..
ehehee

mr.syazwan said...

tak nah lagi sambut



sebab



setiap kali nak sambut





lolly xmau jumpa



kan kan kan

♥CIK SHA♥ said...

valentaik??ahahaha..

ct kamila said...

haha...nasib baik ai tak pernah sambut.

kire ai ni suci muniii gitu..


keh keh keh

*pengsan!

Liquid said...

biase la, x baligh lg kan kan kan ehehehehe

alan said...

i tetap sambut :)

ieqa said...

valentine day is the independent day for the singles! hehe

abang ensem said...

'KERTU' tu apa?? singkatan untuk 'KERA TUA' ke?

caliph shuriken said...

xbole celeb ooo, huh...

latest en3: ~ no & never ~

ezany said...

sambut la kalo berani.. keke..

FatinSyahirah said...

takpe, lain kali boleh angkat tangan uuntuk soalan lain pulak. haha. comel jek kan angkat tangan sebab ala-ala nak vangga vangga. :P

APi said...

valentine ngan valentino rossi satu keturunan ke?

akmalhilmi said...

say baek
saya tak sambut pun :)

suffer8zine said...

den mmg x sambut

Terkini : Kanak-kanak Ada 26 jari

d_tieah said...

Hahahaha..
Boleh plak mengaku ek..
Dpn ustazah plak tu..
Hahahaha..
Takpelah, zaman pra-matang..

Latest entry : Kempen : Kami TAK Sambut Valentine's Day

Puan Capa said...

no valentine!yeah!haha

Ujang9897 said...

sampai sekarang pun lu belum akil baligh kot..hahahaha


romantik ker lu nie...buktikan gak aku cepat

Jejaka Terhangat said...

kalo skrg tanye soalan same..agak2 lolly angkat tangan lagi tak? kehkeh..

merahitujambu said...

ahahaha..biasa laa tu semua org penah sambut..tapi xde laa seseskeman cik loly buat pengakuat..jujur sgt tu napa??meh nk sekeh pala pulak.heetapi tu zaman budak2..skang dh th akibat dia..xde dh..hee

.::WaNiE::. said...

kalau time valentine kat skolah siap ada persatuan jual bunga ros

jeles tengok sapa dapat


grrrrrr

Nizam said...

betul tu.. "say no to valentine bagi yg beragama ISLAM la" kan3... bagi yang beragama lain terserah pada kepercayaan masing-masing... :)

- zuriey - said...

hahaha..tak pela masa budak2 tak tahu lagi..dah besar jgn wat lagi tau

YanaMIB said...

ecece bg bear tu..auw auww~

kita sambut maulidur rasul je la yeh lolly..lg barakah.. ^_^

qyqa said...

yeh..sambut maulidur rasul sudaaa...

LOL, akak j7ujur sgt..ngeh ngeh

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Itulah, ingat nak ajak dengar ceramah Maulidur Rasul nanti. ^^

Miss Tira said...

hik hik.. Kalau nak sambut lepas kahwin nanti ye dear..

P/s: Follow u, follow Tira balik dan komen2 ye :)

.sweet-ants. said...

what! menatang apa tu valentine? -_-

NUNU EERA said...

say no no no.;)

touya said...

baru ingat nak hadiahkan cokelat ... tak jadi ahhh

shasha said...

Mujur masa zaman kecik-kecik dan innocent lagik.klo skg pon smbut lg mmg nak kena babap lah cik lolly ne! :D

A.K.U said...

wah wah! form 1 lagik dah ada peminat.hahaha

Ainee Cumi said...

takpe time tu kan u naive lagi so dimaafkan. heheheheh!!

SAY NO TO VALENTINE! I TAK PAHAM ORANG YANG TAK BOLEH TERIMA YANG KITA TAK CELEB VDAY PADAHAL DIA ISLAM. PELIK! PELIK!

Kama Irahsa said...

lorh..org dh buat preparation nk smbut, kata xbole plak..isk3..

Persediaan menyambut Hari Kekasih yang tip top

aLya said...

hahaha..seb bek kanak2 agie mase tue..ngeee

amiramukri said...

kesiann coklat tu kena campak dalam longkang . keh keh keh :P

faradeeba said...

nsb baik tk pernah sambut.
lalalala *baik kan aii?*

kak nisa said...

pernah jugak sambut valentine..sekali jer...tu pun masa otak x matang pk nk enjoy je..sbb suka dpt bunga n pakai baju sama design from radioactive..hehe..bila dingat balik ase cm budus giler..hahaha..

nina suhaina said...

aku nak sengih je baca entri kali ni. haha..

NICK IRFAN said...

sy xpnh sambut sbb xpnh ada gf... hehe

Misz-sakura said...

kah kah, kelaka ah ! =D

pilotHans said...

forgive me for being different,

i think if u have family which are non muslim, is not a sin to celeb it example xmas....just being there in the family dinner..same as CNY...u just have to restrict urself from the spiricial/ritual parts...

AiDa AzRyN said...

Yup! Betol tu.Kita sbg org islam dilarang sama sekali meraikan valentine day... Sebab itu bukan perayaan kita... Lebih baik sambut maulidur Rasul...

Salam Maulidur Rasul.. :)

Mr feckry said...

jom hidupkan sunnah rasulullah s.a.w

amier azrul alias said...

pengakuan berani mati :p

ahmad endo said...

oklah tu...hehehe

yujiayao said...

For those of you who are purchasing Faucets,we realize that this is one of the most important purchasing decisions you will make. You have made the best choice in choosing one of our Bathroom Sink Faucets,Kitchen Faucets or Shower Faucets, as they are constructed of the highest grade materials to ensure that your new Faucets lasts forever. You can be confident in your purchase as each item comes with a no hassle 30 day return privilege.

acul said...

haha... xper... kalo xtau tu boleh dimaafkan. kalo dah tau tp still sambut or ucapkan tu dah kira haram :)

btw salam maulidur rasul dari aculfolio.com

HonEyBuNNy said...

Yer2.....saya xsambut...heheheh...valentaik..ehheh

James Buns said...

jenuh nk komen sini.kena scrollll bawahhh..

buang tenaga. kakakah..

rugi buang coklat dlm longkang.

kasi gua pn dapat pahala apa?

:)

maiMOONyet said...

dulu aku nak sambut terbantut sebab ustazah dah warning awal2 xD

nurayunni said...

xpernah sambut pun coz ari2 hari kekasih bgi aku..haha

iedchan said...

hehe..betul2...kite bagi coklat ari len la k...bf i tak ske sambut valentine...

MIMIE AIZA said...

masa sekolah dulu tak tau ape2.. lain kali kena kawal tangan. tak pasal2 salah time. heeee

ejulz said...

No valentine... no no no..

yan_n.i.m said...

hehe.. xpenah sambut pon.. boiprenn xdop pongggg.. haha

Kelas kU p@Gi said...

pnh sambut, tp mse zman jahiliyah dlu... wakakakaka....

zubir othman said...

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

eddi said...

Tak pernah dan tak tahu apa nak di sambut Valentine.