Lelaki, kalau nak mengata aku, tilik diri sendiri tu dulu !!!

aku kan kalau bab2 kena kutuk memang kalis dah walaupun dalam hati bagai hati ditusuk sembilu ececece tapi aii redha jelah nyah (sambil lap air mata kat baju fahrin) cheaaaaa ada hati? yelah aii tahu aii ni miskin takde budi bahasa tang cantek tu jauh sekali huhuhu! tapi takpelah asalkan abang fahrin terima diri aii seadanya pun aii dah cukup bahagia MUAHAHAHA sila muntah *ampun bukan aku yg taip ni lalalalala*

so bila kena cibai dengan sorang MAMAT ni perasaan memang ohhhhh teruknya aku (sambil cari KBMALL nak terjun hehehe!) kadang2 kita tak sedar yg diri kita dah terover sebab tu penting teguran2 ni attenya boleh ubah diri kita ke arah yg lebih suwit-suwit gitew betul tak?

*KAU NI PAKAI TUDUNG TAPI PAKAI JEANS PASTU BILA DENGAN LELAKI BERCAKAP BUKAN MAIN MESRA SIAP TEPUK TAMPAR PASTU BILA BERGAMBAR DEKAT2 DENGAN LELAKI PULAK TU CUBALAH JADI POMPUAN YG TINGGI HARGA DIRI DAH TAHU BERCANGGAH DENGAN ISLAM JANGANLAH BUAT*

haaa sentap tak sentap tak? fine aku mengaku tu memang salah aku dan memang kalau dah baik sangat dengan laki tu aku akan anggap dia macam darah daging sendiri that why aku akan mesra-mesra dengan laki tu tapi mesra pun ada bataslah noks takdelah sampai duduk-duduk atas riba gesel-gesel badan NOT ME OKE GELI YG TERAMAT. so thanks kepada mamat tu sebab bagi aku sentap hehehe!

tapi..... sekali mamat tu buka wallet dia GAMBAR AWEK kat depan tu siap eksyen main-main-mata lagi. so what?? kalau dah ghase alim sangat orang tak letak gambar2 awek ni letak gambar mak ayahlah woi barulah aku akan kata *pehhh memang betul2 lelaki melayu terakhir ni rugi aku tak ngorat dia ni dulu sob sob* pastu kan tup tup awek dia pulak call *sayang kat mane ni jangan nakal-nakal tau lap u lap u* euwwwww dop berlapyu-lapyu dengan awek tak bercanggah dengan islam ke bang? choii betul.


pose ni khas buat mamat terbangang tu. tantek tak tantek tak?


huh geram aii nak hentam balik oke nasib baik aii ni penyabar orangnya huahuahua! penyabarlah sangat padahal berdendam ni haaaaa.

so abang-abang jangan nak berlagak bagus oke. tak hencem tau kalau ade perangai camtu :)


salam sayang,

77 FAHRIN AHMAD:

Encik Psychopath said...

nasib baik gua hensem.

amalina ulya dot pink said...

sabo akak , sabo akak ~
hehehe =)

*perasan bagus btul mamat tu . ceit !

Encik Psychopath said...

eh 1st ? homaigg.

Jay said...

sesungguhnya benda yg paling tajam di dunia ni adalah lidah manusia.dari lidah boleh timbulkan fitnah,dari lidah juga mulanya caci mencaci dan dari lidah jugalah yg mentakitkan hati sesama manusia.jadi gunalah lidah utk tujuan kebaikan.tp sebelum menegur org cerminlah diri dulu dan tegurlah kesalahan diri dulu sebelum menegur kesalahan org.sori mish panjg sgt komen.he

cik rama-rama said...

alar miss loly bese lar tu..haramm jer perangai cam tu..

misz myza said...

muahahahahaha... miss lolly, nak request gmbr mcm kat ats 2 for the next entry... sangat tantek.. :p

shafinaz (: said...

Huahua , kasi bako lah cik lolly !

Ampuan Awang said...

berbahang nampaknya suhu badan ;)

eykameow said...

HAHAHAHAH. tang gambar tu memang takleh bla. mesti mamat tu kata cantekkk hehe =P

cik bihah said...

betul2 baru kene hari tue.. silalah belajar adab menegur orang sebelum menegur kalau menegur sampai mengabaikan ornag jangan tegur sbb buang masa tegur sndri dapat dosa.. sbb dalam Islam tak ada pon boleh mengaibkan org lain betul tak?

HonEyBuNNy said...

setuju pendapat cik lolly..

so apa kata kito bakor ja ..bakor ja...hehe

sebelas said...

kenapa kaler MAMAT tu kaler..
kaler pavorite saya tu..

ke saya mamat tu?


erk..

Misz-sakura said...

Hehe, cian cik lolly, sabor je le haaa. Kita bako kita bako je dia.. =D

delarocha said...

sape yg brani sound miss lolly ni??

noraliza said...

laki yg sound tuu nak ngorat cik lolly gaknya..ngeh3

ct kamila said...

nasib baek ai hensem.

kahkahkah..


ehhhhh, opsss..

♥ηαβiLα Lαα♥ said...

laki macam tu layak sangat terjun kbmall hahaha.

AZLIN said...

kasi lempang je terus..haha

schuk said...

kah kah kah..sian mamat tu kena balas balik..fuhhhhhhhh....wawawawa

schuk said...

kah kah kah..sian mamat tu kena balas balik..fuhhhhhhhh....wawawawa

APi said...

wa takde perangai macam tu..
kira wa hensem la kan..
mekaseh..^^

molmolla said...

miahahahaha! kemain kan, mesti jemey hang kan tu kannnn? :DD

Wan Gerrard said...

tantek2..nak print letak dlm wallet :P

cik Suka Suki@Atikah Latiff said...

memang sentap kot apa yang laki tuh cakap. tapi yang kelaka nye nasihat orang dia sendiri tak betul.

sharamli said...

amb0i.garang!

EmanTheHalia said...

nak nasihat ade cara.. tak leh sound tepek.. tul x?

vampire's lovex said...

gila tak urban letak gmba awek dalam dompet. !!!




bhahahaha

EpoLღsiKunang2 said...

Asyik marah ja sayang epol ni sekarang ni.. ^^"

bantalbucuk said...

ngah3..amat sesuai la pose tu untuk mamat yang bajet tu.. :P

Chybee said...

sabo sabo cik fareda. buat taktau je

e~car182 said...

cis!pantang org cenggitu,, haha

CikPuan Fara said...

hamboi sesedap je mulut longkang tu mengata ko miss lollly.. jeles ah tu awek dia tak secun ko. *sila kembang* hahaha

sarah mohamad said...

lelaki kalau dia bebetul alim, dia takkan hentam cenggitu. ni alim apa namanya. 2 x 5 je kot.

Mr feckry said...

wa sebagaio kembar fahrin ahmad, mau belasah itu mamat.

nurayunni said...

knp muke mcm tue tue??hehe...lucu la cik lolly nie..

pak long said...

salam..
kenyataan sentap tu bagus jugak....boleh cas bateri kiter

honey amour said...

sesuai sgt muka lolly utk cik abg tu...ha amik ko!

merahitujambu said...

ekekekek...bukan kata sentap....rasa nak sentap kepala org tu..takde plak kata kita baik.tapi kalau dia baik dia tegur cara baik.x gitu cik lolly fahrin??ekekekek...

Alan said...

hahahaha wat x tau je dengan jantan poyo tu..nampak sangat dia jeles tak dapat dating dgn awak hahahaha.

Nizam said...

hehehe...dia jelez dengan lolly kot...
apa-apa pun amik apa yang baik dari nasihat dia...jangan balas atau dendam.. tak baik... biasala kita manusia mesti ada silap kan... :)

.::WaNiE::. said...

pehh wallet simpan gambar awek

ada lagi ek laki2 gitu skrg

kehkehkehkeh

♥CIK SHA♥ said...

amboi..garangnye yang!

ehehe..sabo je la lolly oi..tu die nak eksyen je tu..

gadisBunga said...

satu jari tunjuk kat org. 3 jari lagi tunjuk kat diri sendiri. boleh blah tak mamat macam tu?

mr.syazwan said...

A
B
A
N
G

W
A
N

TAK BEGITU

so ok x??

hahaha

lol

Cik Yana said...

Senang je. Kalau nak tegur orang, tengok diri dulu. Hahaha~ cik Yana pun kadang pantang orang sound, padahal diri dia tu pun tak betul mane.

Lots of Love,
Cik Yana

alinac lover said...

kah kah kah~ siyes nak kasi makan selipar..tu yg malas nak terima nasihat...da mengata org..dia pon sama jerk.kan2 hehehhe

zeila said...

olololo...
tomeynye sis wat muka cmtu..ngeeeeee..

lolly..link baru sy ni...

shamizu said...

salam lolly, lama tak jengah sini. Dulu karyasinagarimba. Dah tukar dah. shafizums.blogspot.com

Makin mantap sekarang ni yer.
Jangan marah-marah yer cik lolly.
Anggaplah lelaki tu tegur sebab lelaki tu sayang dekat lolly. Tak caya cuba Lolly buat-buat miang dengan dia. Mesti cair punya. Tak lah setebal mana iman dia tu.-:)

MerLe said...

emmmm.. kadang2 org ni pandai ckp tp x pandai buat .. pape pun anggap teguran dia tu utk kebaikan..

Aisya J said...

biasa la tuuu. cakap je lebih manusia sekrang neh -_-"

chikova said...

wahaha, gelak giler tgk gmba tuh,

ferra said...

dtg sbentar. pest tyme datang kot. tkejot napak 'fahrin amad' bila nak komen ;p

nurlisa anis said...

betul lisa sokong...beter masg2 cerminkan diri dulu before nak nshatkan org....ni x..ibarat ludah muke sndri...padahal diri pon. same..skrg2 nya kita bila bertdg kita selgkah mengubah dri kita kan...:)....apepun niat kita ALLAH je yang tahu so x leh lah dia nak persoalakn kan..:)

misluvcoklat said...

haha.
nasihat org pandai ..
tp diri sendiri?
hem..
hampeh..
hik3 :D

ahmad endo said...

hahaha...nicelah....aku nak kutuk tak jadi sebab tak hensem...hahaha

YanaMIB said...

haha kantoi di situ..haishh..xpe lah lolly amek yg keruh buang yg jernih..eh silap..malas nk tekan backspace aci tak?? =P

amek yg JERNIH buang yg KERUH..grrr..susah btol nk taip peribahasa nih =_=

Wanie-san said...

tu la ko..tolak sgt cinta beliau..kang xpasal kena sembur..hakhakhak die kasi jeles kat ko tu...tu la show off pic awek die..keh keh keh

eh..lame xskodeng blog minaci ni...ngeh2~

HafizRahman.com said...

baru bukak wallet dah ada gambor awek..entah2 bukak hp ada pa la dalam tuh ..haha

farhana said...

Tak ada modal ke hapa mamat tu?
Kan last2 dah terkantoi!
Adoiii

Hafriz Mohamad said...

kdg2 ssuatu kebenaran tu kita susah nk trima.. sbb nk dpt syurga yg manis ni kne tlan bnyak bnde..smuanya pahit2..huhu~

em.. awk cntik! ^_^ siyes..
tp..bleh jd lbih cntik lg..
Allah pn suka yg cntik2.. sbb ALLAH itu MAHA CANTIK. peace!

jaa64 said...

muahahahahahahhaah..
kelakar lah sis lolly!!!

layankan aje :P

mie said...

makin sentap makin ayu la..
hahhaaaaa

Azmi said...

tak pe lolly yg penting ada fahrin

zuar said...

alolo, cik lolly jgn la marah2..nanti dah xcun..hehe

Aida Azryn said...

haha... ntah hape2 mamat tu.XD

ahmad endo said...

sapa yang berani ni?....saya backup miss lolly!!...hehehe

emieysandra said...

saboe je la..pesen nk menegur xcrmin diri lu..huhu

Jejaka Terhangat said...

walaupun dia terlupa tgk cermin sblm nasihatkan cik lolypop, tp kalo teguran dia ada betolnya, mmg perlu la kita ambik, nilai, dan berubah. jgn terus2 tolak point2 dia tu. iye dak?

fiezah91 said...

alamak!! garangnya.. hehe.. sabar je la :)

fazrin2211 said...

tak payah mara..

Elmoluya WutWut said...

huhu sabor jeer miss lolly. x))

couverv said...

ha ha nice la, would like to share something, hope you can read it

http://couverv.blogspot.com/2011/03/hina-dosa-dan-kesalahan-orang-lain.html

thanks.

Isteri @ Ibu Cute said...

Salam Miss Lolly....

Sabar Miss Lolly...Orang nak mengata biarlah....janji miss lolly happy good lucky...

Akak follow miss lolly...

nina suhaina said...

hahahha..adoii..harus ko sabar je la. haha..

cik nur said...

di harap bersabar yer biasala manusia tak sempurna sibuk nak perbetulkan org pun ssh jgak kan :)

PinQib said...

dia minat kat lolly la tuhh.. stop~!


Psss.. Sorry lama tak jengokk.. Haiiiiiiii

Hayati Buya said...

Saya pun penah rasa sentap macamni kak. hehee :D