Lelaki akan KACAK bila?

kadang2 aku terfikir kenape eh kalau lepas kawen je perangai lelaki mesti berubah? (cheaaaa selalu salahkan lelaki kan kuikuikui!) tak boleh ke kalau korang terus suwit-suwit seperti mase kapel-kapel dulu? ni tak bila dah kawen baru nak tunjuk perangai sebenar. sungguh kejam tau sob sob tasukeeee!

sebelum kawen.

alaaaa ayang, abang makan je ape yg ayang masak nanti. ikan sardin hari2 pun takpe tak kisahlah ayang tak pandai masak pun asalkan hari2 ayang bersama abang *ecece*

selepas kawen.

hoi ape ni kena makan ikan sardin hari2 ape ingat abang ni kucing ke? kucing pun makan friskies sekarang tau. huh abang makan kat luarlah camni!

sebelum kawen.

takpe ayang bersiaplah lama2 mane pun abang tunggu oke. bersiap cantek-cantek pun untuk abang jugak kan hehehe! *padahal dalam hati BENGKEK huahuahua!*

selepas kawen.

hei lambat lagi ke kau nak bersiap ni ha? aku dah sejam tunggu kat kereta ni (padahal baru 10 minit) mekup lama2 bukannya cantek pun kan aku tinggal kan grrr grrr.


sebelum kawen.


ini buah tangan untuk mak ayang. kirim salam kat dia tau nanti cakap kat mak minggu depan abang datang rumah ayang. ghindu nak berbual dengan mak ayang ngee ngee.

selepas kawen.

ah tak naklah abang pergi rumah ayang takde aircond panaaaaaas nak mamtik! oh ye tahun ni kite beraya ghumah abang tau nanti raya kelima baru kita beraya kejap kat rumah ayang *nahhh hambek kau dambaan pilulah jawabnya*

makanya wahai lelaki2 udah-udahlah menipu pompuan. kalau ye pun nak kawen dengan kitorang (ecewah ayat tabulehbelah hahaha!) silalah jujur dengan diri sendiri dulu ni tak ayat manis bukan kemain tapi habuk tarak. so kepada bakal suami jangan buat camni oke aii terima you seadanya walaupun you takde banglo 4 tingkat tapi gaji tu mesti lebih 2k lah wakakaka *feeling materialistik kejap* masalahnya kejap ke? kuikuikui!

MOTIF? KAMI BENCI LELAKI MULUT MANIS KERANA MULUT MANIS ANDALAH KAMI TAKUT NAK KAWEN PASTU MENJADI ANDARTU OMAIIIIIGOD!


salam sayang,

88 FAHRIN AHMAD:

abdul quddus said...

o mulut manis x nak ke??
nanti terus terang x nak pulak
wahahaha
apapun nice2 apa yang baik akan dijadikan panduan
INSYAALLAH

Cahaya Kehidupan said...

betul setuju,lelaki suka bagi janji2 manis...so pleaselah jangan hipokrit,i lebih suka lelaki yang berterus terang...hehe

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha.katakan tidak pada sweettalker

mayra aish♥ said...

betul2!!
sangat takut ngan lelaki yang mulut manis neyh...huhu

FarhanaDr said...

Yeah.. Say no to si mulut manis. :)

delarocha said...

habis madu sepah dibuang

typical perangai lelaki

tapi tak semua macam tu k :-)

Fitrihadi said...

oh nak sangat ye lelaki perfect?? ni baca entry ni..haha..

- - -
(Komik | Mesti Baca) Kisah Cinta Yang Sempurna

Ery Farieha said...

bese lah
laki mmg sweet talker kot
=.=

Nadhirah-chan said...

ala makan sardin tetiap hari pun sebab die malas nak kuar bajet kasi kat bini . fadan muke jadi kucen , kehkehkeh ^^

cik rama-rama said...

miss lolly...hikhik..laki lpas kawen baru taw perangainyer nt...

EzSyA said...

mase mule2 sume manes2 blake kn laki nehhh?amboihhhh! ;P

cayrol said...

cite kat atas tue kabar angin jer... hakikat sebenar kawin dulu baru tau...
hhehehehe

Entri terbaru : Aplikasi percuma Chrup Chrup untuk iklan di blog

Mama Zharfan said...

byk gak yg betul ni ;)

JOM vote MZ kalau sudi!

Eyka said...

hahahahaha! sukeee wooo nii!! kite same la cik lolyyy~ jomm ahhh lawt page eyka plak :)

kueh bakar said...

laki kacak time dia berak...serius!

Rahika Wahidah said...

yang selalu sweet talker tu biasanya memang la playboya sikit..manis sangat sampai kadang kala boleh kena kencing manis

myravea said...

buibuibui..akak lolly ni wat myra takotlaa..xmo kawenla..huahuahua ='D

kaizen said...

terbaik.....

Khairi said...

lelaki aje? pompuan pun sama ler.

MerLe said...

suke pada si mulut manis yang boleh bertahan dari ms kapel sampai dah lepas kawin..boleh kan..kan..kan..

lieya orange M.I. said...

sis, 100% lieya setuju........ :))

lelaki, mulut ni bnyk sgt mkn kismis......

ayaa alyy said...

lepas kawen kena bg diorg makan manis manis jugakk rasa nyaa bru mulut diorg manis sentiasaaaa. hahaha.

cik heroin said...

haha, crilah llki beriman,haha

ct kamila said...

omaigod.. ai setuju ngn u..keke

lelaki mmg mulut manis nak mamtik masa kapel..

tyme gadoh..haremmm..

miahaha



:P

Puteri Iqa Izyan said...

nnt sis nk kawen, kne buat intebiu dulu mulut manis ke tak. muehehehe

qyqa said...

hahahah...

mulut manis tamau..
bia hati manis..

zool said...

ooo.. cenggitu ke cerita sebelum kawen n selepas kawin??kalau pompuan camne plak?

APi said...

tak pernah lak keluar gula or madu bila saya cakap.. >.<

misluvcoklat said...

hahahaha !
sebelum kawin semuanya manismanis.
lepas kawin.
kencing manis jer.
hehehe XD

Ujang9897 said...

untung siapa kawin dgn gua..gua sblm kawin ganas2..lps kawin romantik gila..=)

AiDa AzRyN said...

betol tu! sokong sangat!!! ^^

sharamli said...

amb0i!

mv medi said...

lelaki ini sentiasa manis sebelum selepas, dulu kini dan selamanya ke ke ke

... said...

as salam..

ujang punya statement tak boleh blahhh.tak tahan kawe nak gelok sake

ekeke~
statement dia pasal kawen 1 masa kat kenduri tu yang kawe sukaaa.
ahaha~

eh. lolly punya pendapat tu ada betul. ohoho~
ok2. ingat~ ingat~

vampire's lovex said...

ha'ahhh setuju ngn cik lolly....


*sambil angkat banner kami anti lelaki bermulut sweet sweet.. bhahaha

~Kirin Selama Perak~ said...

jom kawen !
wakakaka
XD

hana said...

kene wat page benci laki mulut manis..
muahaha..

Jay said...

Janganlah kamu bermulut manis sahaja di kala waktu bercinta.
Biarlah berkekalan hingga ke akhir nyawa.

Menjaga hati perempuan adalah satu tanggungjawab yg besar bagi seorang lelaki,kerana perempuan nalurinya lembut dan perempuan memerlukan kasih sayang dari seorang lelaki.

Andai tiada perempuan yg ada di sisi seorang lelaki,maka tidaklah lengkap kehidupannya.Jadi renungkanlah bersama wahai sang lelaki..:)

nurayunni said...

btl2...sgt2 sokong...

sue said...

betol2....sokong sangt....kalau dah lelaki 2....walau pn bukan semua sam tp seglintir nye mcm 2 la perangai nye...

mie said...

lepas ni ada la yang buat fanpage "kami benci laki mulut manis" kat facebook tu..
ahahaaa

merahitujambu said...

,acam pelik jee sebelom dan selepas??kamo kawin x bagi tahu saya yee cik lolly..majuk cmni...kamo dh berpengalaman nih...ekekekekeke

sarah mohamad said...

memang pun. lelaki bermulut manis sebelum kawin. dah kawen bermulut masam/longkang.

Fyzal said...

nature lelaki bermulut manis. tp ramai je kawan lelaki aku yang mulut jahat. hahahaha.

takkan la takde yg mulut manis sebelum dan selepas. mesti ada punya. kena usaha lebih sikit dalam pencarian tersebut.

Lis Amir said...

kalau gaji 2k jer, lambat lg lah nak dapat banglo 4 tingkatnya. silap2 banglo setingkat pun x dapat. mangkuk tingkat boleh la dapat. up lagi, up lagi. hahahah

zeila said...

sis...

lelaki mmg mulut manis kan...*penah rasa ke...ngeeeeeeeeee

Mr feckry said...

gua sampai sekarang makan suap2 dengan bini gua kat khalayak ramai..hahah

Arief Arf said...

tapi kalau sebelum kawen lagi dah perangai macam yang ditulis dalam bahagian selepas kawen, macam mana eh?
X)

ciK LyndaWawa igUana said...

o maigod.........=]saya pun tak sukalaki camtu....

wannurfazrini said...

waduh waduh parok la laguni. mintak jauh dpt laki mcm ni. fuuuuuuuhhh

Pojiepooh Abdullah said...

Kalau lom kawen lagi dah buat perangai, nak ker?? Kamu jugak lari, lagilah tak kawen2 macam tuh!

PojiePooh; Hanya Satu...

Aimi dan Pakcik Hashim said...

jgn risau. aku x buat kat my wife mcm tu

muahahaha

Fatul said...

hamboii.. cakap pasal kawinn..

cikpia said...

tak mulut manis tak jantan la.... he he.... =)

♥CIK SHA♥ said...

ok..statement yg last tu agak betul..ehehe..;p

khairunnisa ♥ said...

hope ada lelaki kacak lepas kahwin. cakap baik baik je lepas kahwin. amin. ^_^

isteri : abang kacak lah after kahwin.

suami : bodek ke hape ni?

*haha*

Faaein Talip Roy said...

betui arr tu.. sokong je.. kahkahkah...

noraliza said...

hahaha..takot tuu kalo dapat laki yg camnie..lagi2 kalo yg panas baran.sebelum kawen ok jer.jap lagi pas kawen asyik nak marah jer..

Wan Gerrard said...

pompuan pun mulut manis la skali :P

restu resort said...

nasib badan..

*cimOt* said...

jadik biaq la berterus terang..

Misz-sakura said...

Haaa, kan. Sy pon nek menyampah tahap gila dah dekta lelaki yg mulut manis, susah nak caya ni kalo gaya dorang mcm ni..

Liyana Aziz said...

takut la nak kawen cenggini! ehehehehehhehe.. akak lolly jangan risau, insyaAllah FA x buat macam ni kat akak... agagaggagag

fiezah91 said...

hahaha..sokong2.. ekekeke.. tapi kalau jujur sangat sah laki tu kena rejek awal2.. mcm ne?kehkehkeh

shamizu said...

Terbaik dari lolly.
Orang lelaki macam tulah. Masa couple, semuanya ok. Lepas kahwin, ko yang banyak nya

syahira ariff said...

haa ni sy setuju sejuta peratus
psoalan ni tak pnah tjwb
knapa bercinta sebelum kawen lgi bahagia dr masa bcinta slps kawen

mak saya kat satu je petua
kena jaga bdn biar suami jdi syg sgt2
nnti dia jaga btol2
ekekee

YanaMIB said...

haha ada sesiapa terasa kew?? kehkehkeh..

nasib la abe ujang ai x mcm tu..b4 kawen dgn pas kawen sama je lah perangainya..jujur itu penting ye adik adik..ecehh =P

misz molecule said...

argghhh.! sakit hati aku orang camtu..




owhh..mane rembulan jatuh dr langit ni

Scya Lollita said...

minta2 dapat jodoh yang hensem selamanya :D

bantalbucuk said...

setuju dengan moral of the story miss lolly.. :D

iniialahaku said...

kalau mulut masin plak???cakap suma benda jadik je...haish...

Firdaus said...

Apepun, nk kekal bahagia, kena salah sorang mengalah, kurangkan ego baik lelaki atau perempuan, tak luak mana pun harga diri kalau kita mengalah pada org yg kita sayang, but kena la ade give n take, ade masa mengalah & ada masa kene tegas, insyallah sume akan harmoni...renung2kn & slamat beramah..ecehh..

http://simpulanemas.blogspot.com

shazmir said...

emm..jalan kan tanggugjawab sebagai suami isteri... ikut cara islam...
emm..t pompan un memilih sgt pilih laki, nak laki ensem je..baek sume dpn mata.

cuba r tgk sebelum kawin cukup x solt fardu..? g surau x selalu.solat jemaah.. hmm..t tu la suka pilih laki yg dikata kan cool nie.. byk duet r... pandai amik aty r,(kata yg elok2 walau si dia buat salah sekali un.)t akhirnya..padan muka r...think again..

Anonymous said...

Jgnlah menghina kaum lelaki. Nabi kita LELAKI. Manusia y pertama diciptakan. LELAKI. Tnpa lelaki tiada kita. Masing2 saling memerlukan. Doa je supaya dpt lelaki y beriman. Kerana syurga seorang isteri terletak pd redha suaminya. :)

Ain Zulaikha said...

hahahah standardlah tu kan.. manis pada bibir je..

Anonymous said...

suka suki je nk salahkan laki ko tu perfek sgt ker??bahse pon tak sopan ade ati nak cari laki bebaik.lelaki yg baik hnya utk wanita yg baik jelaaa..ko jgn la perasan sgt..asik tayang gambar bajet cun je..padahal takde le cun pon sengal je hahaha..

Anonymous said...

hoi anon....ko lah lelaki yg bermulut manis tu kan??ko terasakan??hahaha...org terasa je yg akan kutuk tuan punya blog ni...betullah apa dia cakap tu...ko tu yg sengal..kalau tak suka baik ko dok diam je..blah lah wei...tobat2 lah...biar pun tuan blog ni xlah perfect tapi dia buat entry yg menyedarkan org wei..macamlah ko tu prfect sgt..jgn judge org tgok rupalah wei...

Anonymous said...

pakai baju berlapis2..pakai tudung berbelit2..amek gambo plak kembung2 pp n jengil2 mate..pesen katanya hahaha

aeshcame said...

kuahahahahaa~ hampeh je kul all men mcm ni~ hopefuli dh kawen nnt x dpt yg mcm ni...eh.. aku mmg dh kawen~

IronHeart2204 said...

haha ayat x manis camne nak tacke der...

tp mmg btol pon ..laki sblom kawen...smue bley dikatakan manusia paling cool la..haha

Cik Dya said...

betul sangat tu dear .... jangan cari lelaki mulut manis...sebab mereka ni talam dua muka....tak ikhlas,buat sesuatu nak kan balasan dan paling sedih tak sanggup berkorban...

kerana kalau lelaki belum bersedia untuk berkorban lebih daripada wanita..jangan menggatal nak kahwin..dan wanita jangan jadi bodoh dalam menilai cinta!!!Biarlah jadi andartu tapi bahagia...ape kes,kalau pegang title isteri tapi nangis tiap2 hari..jiwa terseksa menderita... :(

Anna Boleyn said...

hmm..mintak2 lah tunang hana tak camtu...woooowoo *nanges*

Nur said...

lelaki dan mulut manisnya..benci..kesimpulannya dont really trust a men until dia jadi hak kita yang sah

arboqskii said...

mulut manes ,,,byk semut..hehe

Nur Fannun said...

kdg2 nk slhkn lelaki je pun tak leh... dua2 slh..tp hakikatnya pas khwin permpuan yg byk berubah...laki tak prnh brubah sme je perngai dia..cth miang/mata keranjang.

slh pmpuan gak sbnrnya sapa suh pcya kata2 mnis lelaki..

nak selamat jom kta cari laki mulut masam/pahit..blh jd dh kwin nti mulut dia mnis..hehehehe..

wawaney said...

ada yg setgh tyg spesis dah kapel lama tapi tak kawen lagi pon dah stat tunjuk belang. tensen betoi, haha mmg depa penyebab pompuan jd andartu

oldpistol said...

kawin dulu baru tahu. isteri yang solehah, dijamin syurga di akhirat.

tanggungjawab suami memang berat. makan, minum, tempat tinggal.. duit gaji tak seberapa pun, tapi kadang-kadang isteri suka minta yang bukan-bukan. dan bila jadi sesuatu, orang akan tunding kat suami. isteri pon mula lah kata suami itu ini bila permintaan tak dapat dilaksanakan.

tapi, tanggungjawab seorang isteri senang je. PATUH dan HORMATI ARAHAN SUAMI. Tapi pecayalah, yang satu tu pun susah nak dilaksanankan oleh isteri. kesian si suami...

jangan pikir dunia je ye.. akhirat kena pandang jugak. wanita paling mudah masuk surga, tapi paling mudah jugak nak ke neraka. renung-renungkan dan selamat beramal!

Loko Santo said...

kenapa fahrin ahmad?hahaha..aku nak klik pon pikir 2-3 kali..