PART 1- Percutian ke khancanaburi, aran dan bangkok THAILAND :)

hehehe! sebenarnya ni kisah sebulan yg lepas kot lalala tapi biasalah disebabkan aii memang terkenal dengan sikap femalas nak hupdate makanya kau bace cerita basi jelah yooo ngeh ngeh ngeh *ampun*

ekceli kitorang berminggu-minggu jugak round thailand ni haaa nak kata penat tu memang opkozlah kan korang bayangkan dari yala ke kanchanaburi pun dah ambil mase 22 jam peh *abang fahrin, urut aii pelis hehehe!* tapi siyes best gilewwww oke sampai duit pun licin sebab kuat shopping keh keh keh.

baca kisah ini selanjutnya :P


sampai-sampai je KANCHANABURI kitorang datang sini tapi aii tak hingat pulak nama tempat ni huhuhu salahkan semut cepat sape suruh paksa aku makan dia lalalala. tempat ni ala-ala tempat sejarah la kira zaman dulu2 tentera-tentera kemboja eh eh kemboja ke...? *main hentam je kan kuikui* memerintah tempat ni. ade paham?


berdasarkan sejarah mendapati tentera2 guna peluru sebesar ni untuk takluk kawasan ni cheaaaaa sila percaye oke sesungguhnya aku memang tak gheti sepatah haram tulisan siam sebab tu aku main sukohati buat sejarah sendiri muahahaha!
anak patung bersama bodyguard di tempat ini. anak patung......? tolonglah sedar diri tu sikit tak padan hidung kemek ada hati nak feeling anak patung? selamat jalan.


Align Centerkitorang naik keretapi 4 kilometer untuk sampai ke tempat jual barang-barang permata berlian semua tuh. siyes kalau korang minat bab2 batu permata ni harus pergi sini muraaaaah gila lebam mata kau nanti sebab semuanya peh cantek-cantek. siyes tak tipuuuu ni *tak percaye pun korang buat muka2 percaye oke letih aku promote ni haaa kekeke!*


pukul 12 tengahari tapi bekpes pun tak makan lagi hoh over gilewww kau berjalan sampai lupa nak makan. oke perut kreuk kreuk awak nak makan ape kat kanchanaburi ni? ayam ada kambing ada babis pun ada. *mood geli bau babis wek wek*


nak balik dah huh bukan ada pakwe hencem pun nak duduk lama2 kat sini kan. pakwe korea? OEMJII kirim salam ajelah nyah oi. pakwe myanmar hadoooolah nak ke? malaysia pun ade oke.


jeng jeng jeng still kat kanchanaburi tapi 2 jam jugaklah nak sampai sini. kitorang sewa boat ni sehari semalam. bahagian atas sebelah kiri tu tempat tidur sebelah bawah pulak tempat bergosip tempat makan dapur semua ada kat situ. memang beshhh nak mamtik hehehe! dan sebelah kanan tu TEMPAT KARAOKE BOLEH JOGET ALA-ALA DISCO CAMTU. maksiat betul kuikuikui oke mase ni baru perasan maksiat kan hahaaha choii choii! tapi runsing jugak kalau tetibe muncul tsunami sungai ke ape kan ngeh ngeh ngeh yasiiiinlah jawabnya :P




sape2 memancing kat sini memang rugiiii sebab sekor ikan pun tak dapat wakakaka! boat ni akan bergerak sejauh berpuluh2 kilometer sampailah pagi time kita nak balik tu baru dia stop haaaa happening kan? tengok tengok minah saleh mane tu siap rambut perang bagai. tangan hitam rambut perang? tak tantek pun.


rambut pink pulak wakakaka! malas ah nak hupdate gambar lain letih ah nak buat rambut palsu ni ape ingat senang ke nak lukis2 benda alah ni. tak koserrrr aii nyah.



oke dah sampai ARAN hehehe! *tepuk tangan* 12 jam oi nak sampai sini ape ingat dekat ke? check in hotel pastu tidur kroh kroh tak hingat dunia. 3 hari berjalan baru jumpa katil oh lihatlah semua betapa terseksanya aku wuwuwuwu.


peh sembab dah muka sorang2 sebab tak cukup tidur hahaha! *fadamuka* oh ye lupe nak perkenalkan semua-semua-semua ni ialah pekerja restoran daddy aku. semua kacak-kacak semua jelita-jelita dan yg paling jelita sudah tentulah yg pakai baju pink tuh wink wink (lempang)


suami dan anak haruslah dibawa bersama. tengok tengok anak kami iras siapa? hahahaha mamtiklah buat ayat cenggini skip skip.


time to membeli-belah hoyeaaaah. nak shopping kat aran kena sewa motor sebab aran tu luas sangatttttt. oke camnilah tempat shopping di aran sama luas dengan kota bharu haaaaa boleh bayang tak betapa shioknya kalau shopping kat sini. meh ke aran meh :)


ni salah satu tempat orang jual seluar sahaja. seluar trek hanya rm3 boxer rm10 untuk satu guni seluar jeans yg brand2 gitu rm50 ke bawah sahaja. murah sangat kan. jap jap aku nak pecah rahsia jeans-jeans yg korang beli kat KL rantau panjang tu kebanyakan diorang borong kat sinilah hehehe! bayangkan diorang beli satu jeans rm50 dan jual kat malaysia rm200 ke atas lalalala sebab tulah datang sini kena bawak duit banyak2. borong semua kat sini oke :)


sengaja aku putihkan bahagian atas picture ni sebab aku benci mamat kerinting kat belakang tu. sukohatimakbapakkauje pegang pinggang aku eh hello aku tahu pinggang aku ramping *hahahah! blah la wei* tapi kau bukan suami aku! kan aii report kat fahrin ahmad kan nayeee you huhuhu!


SO KENAPE AKU SANGAT SUKA ARAN? SEMUA ADA kat sini tak kisahlah barangan dapur bilik pakaian aksesori semua ada. pastu korang akan teruja dengan HARGA yg murah gila memang harga tu takde kat malaysialah :) pastu KAWASAN dia sangatlah luas mak oii sehari pun tak cukup nak round oke beribu-ribu kedai ada kat situ so korang memang akan rambang mata nak pilihlah. so besttt kan?

kat BANGKOK aku tumpang kenci*g je derr. tak bergambo pun lalalala. tapi puas hatilah round bangkok walau dop dalam kereta je ngeh ngeh ngeh.



NEXT ENTRY- PHUKET



salam sayang,

57 FAHRIN AHMAD:

AiDa AzRyN said...

syoknye pi jenjalan!tak ajak ai pun.. huhu. :P

delarocha said...

sawadikap kap kap kap

mv medi said...

mane sluar jeans dgn boxer yg ai kirim dulu lolly?

Cik Yana said...

Amboi sedapnya berjalan. Macam dah pergi Honeymoon. Harap abang Fahrin tak ikut je kan. Kalau tak mesti dah tajuk jadi honeymoon. Hehehe~

Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

~kuyam~ said...

fuyooo..Lolly!

Liyana Aziz said...

ehem2... akak lolly berjalan x hengat yana, dah la x bagi souvenir.. huh!

*ala2 dah kenal lama kan*

zool said...

hal seluar jeans tu memang tau..
rasa nak peggi je sana beli jeans lepaih tu jual kat melaka ni..tapi ntah bila nak gi..

Puteri Iqa Izyan said...

sakan cek mek molek ni jale. haha

Ahn said...

tak pernha pn aku tgk bangkok cmne.cpt update lolly

zeila said...

bestnye sis jalan2...
cepat hupdate cite phuket lak...=)

ct kamila said...

oammjayyy..syoknye kau lolly.. gmbr phuket 2 mcm menarik je..

hapdet2.. den nk baco ni..haha

:P

ct kamila said...

oammjayyy..syoknye kau lolly.. gmbr phuket 2 mcm menarik je..

hapdet2.. den nk baco ni..haha

:P

bantalbucuk said...

wow..!! sakan berjalan nampak..hehe..paling dasyat yang kedai seluar spanjang2 tidak tu..huhu

alyaclumsy said...

i penah pergi pengkalan kubur, (nama dea tak silap) dkt ngn tmpt stdyla jgk, yeayyy. hehe. tp tk penah smpy thailand lg, hehe

meo188 said...

bestnye!

meriah tul....

gmbr pun cantik

zuar said...

boxer seguni rm10 hengget..kehkehkeh

cik rama-rama said...

wah bestnye miss loy..np x pesan nk g..bolwh tologn kirim berguni2 jeans.hahaha..
phuket pula??perghhh..

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Amboi.. sakan berjalan ni. Bukan nak ajak Epol pun. Haa, tak kira. Hadiah untuk Epol mana? huhu.. ;p

Tauke Budu said...

bawak fahrin tak?
ish3 mamat kerinting tuh saje ambik kesempatan ke kau yg goda dia?
haha...

APi said...

dah balik sini nak kirim hape..
adeii

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

seronoknya

NuR 'aQiLaH said...

atak lolly berfree hair eyhhhhhhhhhhh.

cik nur said...

wow ttba nak mintak sain bila tgk berambut pink tuhhahaha

merahitujambu said...

ole2 untuk saya ada tak haa ha..mesti lupa laa tu..saja buat2 lupa kan lolly???xpe2..sy maafkan..hehehe...seronoknyaaa..nk g tpi bila eh..eh.

Ujang9897 said...

wah....!!!!!!!!


manyak syok la lu amoi..

aiya...coping manjang ma...

YanaMIB said...

pasni bley la tgk lolly bukak online shop..muahahaha~ =P

erm antara thai and indon kualiti brg mana paling oke? =)

Alan said...

aku pegi hatyai je

cik pulau said...

fuyyooo lolly..bestnya..

NomborSebelas said...

err anak gajah tu hape namenya erk...

kui kui kui

Aisumi Chan Kawa'i said...

syioknye bercuti!!

Rara Nasiha said...

wahh, seronok nye pergi bercuti. jangan lupe ole2 ehh. :)

Fariq said...

wah anak patung gi bercuti tak ajak pon.. grrr

Cik Nurul Pinky said...

Salam Lolly...nak tanya dekat blog awak ni boleh sewa tapak iklan tak?? kalau boleh email kat nurul ye di http://www.puyu_pendot@yahoo.com

Mr feckry said...

makkkk ai! best gile lu ek...kedai lu sape jg? hari tu wa dengan fahrin lalu, tutup je wa tengok

mi$sUn@3iRa said...

wow~ best nya dpt jenjalan cm gini... nak jgk! huhu... sakan dia eh..

Rara said...

bestnyaaaaaaaaaaa T____T nak ikut hwaaaa

restu resort said...

wowii.. bestnya.. sopping..

anyss said...

untungla dapat jalan jalan :DD

jaa64 said...

beshhnyer dia jenjalan!!huhuhu :)

rambut oink oren bagaiiii..muahaha =p

Liquid said...

nape x ajak sama incek liquid uhuhu

Wan Gerrard said...

anak patung boleh berjalan?..wah nak satu :P

daddyzkool said...

elok untuk badan dan minda ni...rehat...

ahmad endo said...

bestlah pat jalan2...jeles aku...hehehe

♥CIK SHA♥ said...

bestnye woi!!apsal tak ajak pon..majuk dengan lolly patplohpat saat..huh!

Hanim Mahali said...

seronok sangat dia.... tapi minah salleh berambut palsu tu cam kenai laaaaaa........ opsssssss......

iema... said...

Pi jenjalan tak ajakkkkk Punnn :(
jelesssss nie

honey amour said...

wow...lolly ber-holidaysss !!!

MFI said...

amboi..nampak mcm shopping sakan ja tu..

aLya maNip said...

pergh!!! memang syurga shoppig abes la..hehehe

noraliza said...

cam best jer..barang x cam murah lak..cepat update yg kat phuket lak..


blog eden dah tak leh log in ar..cediy2..hoho

Nizam Ijam said...

wah.,..bestnyer jalan2 :)
”Cara Tinggal Link Kat Comment”

alinac lover said...

best giler!!!

Sophie Al-yahya said...

menciklah.. miss lolly berjalan2 tempat best2.. ai nih bila lah leh jalan2.. huhuhu..

SweetyMui2 said...

wahhh lolly cuti sakan..jeles!! :(

athirah said...

mcm best gila je... huhuhu

sugar2 kapas strawberry said...

passport berapo ratus keno?

juanita said...

wahh.....omel nye awak neh.
Bes ek g jenjalan :)