FENOMENA BLOGGING : Update ENTRI banyak-banyak pun ANNOYING juga.

kenapa eh aku tengok blogger sekarang LEBIH PENTINGKAN KUANTITI ENTRI DARI KUALITI? yelah asyik-asyik dia yg update asyik-asyik dia jugak yg update. fine kira okelah dari aku yg seminggu belum tentu nak update kan ngeh ngeh ngeh *hempuk kepala kat dinding* tapi kalau dah sehari 40 kali kau update pastu entri pulak entah ape-ape motifnya tak ke melampau namanya tu?

oke aku tak bermaksud nak kata belog aku ni bagus sebab aku sedar belog aku ni non-hadoooo sob sob sob tapi panas ah jugak kau update banyak2 tapi semua entri pasal *kite suka air milo* sejam pastu publish entri *eh terbeli keropok moni pulak* pastu update pulak entri *sedapnya keropok moni ini yum yum* entahlah bagi aku tu semua entri merepek so annoying tahu tak?

sebab tu aku lebih suka baca belog lama-lama macam belog si teettt teettt dan teetttt isi entri diorang lebih umphhhh walaupun tak kerap update. kalau diorang selalu update pun aii boleh baca dengan senyuman yg comel cewah sebab entri diorang peh ada kelas wa cakap lu.

hehehe! tapi masing2 ada matlamatkan dalam dunia blogging ni thats why kite kena respect each other tapi adalah LEBIH BAIK KALAU ORANG KENAL KITE SEBAB PENULISAN YG BAGUS DAN JANGAN NAK KEJAR TRAFIK SANGAT percayalah kalau kite kejar trafik automatik kite akan hasilkan entri yg *ehhhh entri camni pun perlu ke haaaa?* sebab kite menulis dalam keadaan tergesa-gesa pastu mulalah ada entri merapu kopipes semua tu ye tak?

oh ye lupalah *belog aku ikut suka hati akulah kan*? ngee err errr i am sorry ;p


salam sayang,

85 FAHRIN AHMAD:

alinac lover said...

blog yong tah pape je heeeeee

adeeb khairudin said...

haha. i love miss lolly punye blog. kui3

Kujie said...

muah muah muah....teeeet teeett teeett tu blog kak jie ye

bek ngaku!

hahaha

MerLe said...

spe la tu..hOho~ lama x bc entri baru lolly...

nyna amani said...

baca tajuk je pun dah nak komen. SANGAT SETUJU!

pandazemoo said...

baru teringat.. dah berbulan tak update blog..haha^^

cik panadol said...

betol2...update sampai 10 kali sehari tp entry entah ape entah...buat ape2 sikit dah tempek kt entry....

misz myza said...

xde ke hari, sehari x update blog sedunia... biar semua org x update blog... hahahahahhaa...

Ayeem Jemain said...

unfollow je. hehe.

sugar2 kapas strawberry said...

update entry seminggu sekali.hahaha

then kn tak suke bila tajuk gempak gila.."fasha sandha kawen dgn abg aku"

hah..bila bukak rasa 'what this is?'

macam kena tipu..gak2 lah kalau nk suruh org bukk pon

..hizamirahim.. said...

haha.
memang wujud kan ?
:B
termasuklah saye.

Eyriqazz said...

saya tau..blog tet tet tettt tu blog zackzuckhairi...ohh,rindu penulisan dan doodling dia...i think dia antara blogger paling besttt di Malaysiaaa..

hana sudradjat said...

blog yang banyak entri merapu harus diunfollow.hahahaha

Cik Yuyu said...

hoyeahhhh..terbaikk..ni tak, updet sejam skali kot. hhaaa

PenuliS said...

eh sy bkn fahrin ahmad!=p

kaizen said...

btol3... kdang2 naik menyampah...

latest entry kaizen & Urban-or-Disaster

SweetyMui2 said...

hahaha..betul2. terus unfollow :D

Bulan said...

hahahaa setuju sgt.
kalo update entri 10kali sehari dengan entri yg best n manfaat di baca tak hape.
tapi kalo setakat nk tyg gambo p mkn pizza,beli itu beli ini.baik tak payah :)

cik rama-rama said...

paling tak boley blah.. "eh...macam pernah jer entri ni 2 tahun lepas" miahaahah...

abang ensem said...

Cik Lolly ni mesti nak mengata belog aku... grrrrr...

Rahika Wahidah said...

dulu masa i noob . I wat juga mcm nie.Tapi masa tu memang tak ada kerja. Sekarang blog tu pun tak ada dah. malu kot. HAHAHa

Puteri Iqa Izyan said...

isk. terasa jugak ni. hik3.

:D

Misz-sakura said...

Haha, comey jee ! =)

bella luna said...

betul2.. setuju 100 peratus.. coz saya pon penah rase annoying bila orang buiat macam tu.macam bella bella kalo sehari terlebih entry tu sebab tetiba je terfikir or ade beriat yang perlu diberitahu.. ngeee kalo macam tu x pe...

honeybeesyue said...

haha. syu ade sorg mber camni. ;p tiap2 ari update smpai berpuluh2 entry, den sume sal bf dye. hehe..

Ujang9897 said...

belog gua la tu tiap2 hari update..hahahah, cuba gak nak 10 entri..tp takda idea..so 2-3 jer la..=)


lg anoying blogger yg lalang...sini kata tak setuju kalau update tiap2 hari..sana setuju pulak kata kalau update tiap2 hari..=)

Mr feckry said...

gua pun da jarang update

Aida Azryn said...

haaa.. setuju dengan cik lolly. ^^

♥CIK SHA♥ said...

kekeke..tahu takpe..ramai kan yg macam tu..

saye dah jarang update..sebab rajin membaca belog yg saye folo je..tapi pilih gak tajuk le..keh3..


tapi belog lolly..pantang diupdate mesti terus serbu..kui3..

wanie said...

*kite suka air milo* sejam pastu publish entri *eh terbeli keropok moni pulak* pastu update pulak entri *sedapnya keropok moni ini yum yum*


part ni yang takleh belahhh. wakakakaka *gelak sambil terbatuk2*

jackieKOH said...

haha..unfollow jer..

tp bg ak..x kesah pon..sbb xde rules yg mengatakn kita blogging kena wat byk2 entri, or 1 entri sehari or update kadang2..depends..hehe

Alexandriana Alia said...

kalau duk update entry lebih 5 kali sehari pun aku rasa blog tu dah annoying aku nak baca. kalau lebih ampun sumpah takkan baca huahuahua!

eZaT eLaNo said...

yeahh..sumgoh..lagi2 hok tajuk nk gempakk..bilo bukok..gua keciwa babe..keciwaaa..hentry hentah hape2 ork..huhu

eZaT eLaNo said...

yeahh..sumgoh..lagi2 hok tajuk nk gempakk..bilo bukok..gua keciwa babe..keciwaaa..hentry hentah hape2 ork..huhu

Eazy Izzuddin said...

yeah...
i like this entry...
hehe
xD

Liyana Aziz said...

akak lolly cakap blog yana ke ni??? roarrrr!!! hahahahha...
yela, blog aku, suka hati aku lak... hohohoholiksss

yana suka blog akak lolly, sebab berbisa bila update... muahahhahahahahah

HasrulHassan [HH] said...

Blog saya blog copy paste ... entri copy paste paling banyak dalam blog ... cubalah tengok kalau tak percaya ... hehehe... :)

Lama tak datang blog pink ni ... teringin nak makan lollypop .. weee ..

BANGKU KOSONG

Areliff said...

semua ada pandangan masing2 la loly...tak semestinya entri banyak tak menarik and tak semestinya entri skit tu menarik :)..my opinion ska blog yang slalu update ni..fresh gitu. kalau yang seminggu sekali update takkan nak baca benda tu ulang2 kali,siap bleh hafal gi kan3. :P..sebagai contoh entri ska update BA hu3. tengah makan pon dia update tapi ramai gak pembaca kan3 :) TANPA KUANTITI TAK WUJUD GAK KUALITI...:) peace..

NuR 'aQiLaH said...

eee blog bau telo0o0o0or. kehkeh :P

K O R I E said...

Berita yg Annoying
'Gambar perkahwinan fahrin ahmad dgn Miss lolly's'

haha..
;D

ciK LyndaWawa igUana said...

yang penting blog lolly ni blog yang comel..huhuhu

ummiarissa said...

yang update entry 24 jam sehari tu kadang-kadang tak de ilmu yang boleh dikongsi...balik-balik cite sama yang di copy paste...lebih baik ada ilmu biarpun sebulan sekali update entry...

Hana Soffelia said...

SETUJU SESANGAT!!

merahitujambu said...

eh suka hati i laa lolly..ahahaha....jgn nk mengata i sgt eh cik lolly kang i kawinkan u nak??=p

ct kamila said...

haha..

tak kuasa nyah nak baca blog yg stu hari 40 kali hapdet...

cik bihah said...

suke bc blog loly molly sebab rs comel bile baca.. ;)

Mat Gebu said...

Pcm suka baca blog lolly..sebab lolly suka sebut "pemmsan""..rosak2 ini budak..haha..

amier azrul alias said...

ai update at least sekali sehari je.
ahaks!
suke tak?lol lol lol :D

Lissa said...

wah..betol2. hasil2kan entry berkualiti,bukan berkuantiti. kadang2 jenuh jugak nak carik idea nak update entry yang berkualiti. huhu

Un Phat Lee said...

kualiti lagi penting.setuju!

syafiq said...

rasanya patut kau nasihatkan diorang cuba cuba dengan twitter. rasanya dalam tu tak sapa kesah kalau nak update setiap sesaat pun.

huh. entri dalam blog aku update seminggu sekali pun susah. malas!

man yusoef said...

ini entry sgt bernas lah...dulu time mula2 blog...update entry mcm seminggu sekali...pastu dah 2 bulan bloggin pelik apesal semua org update entry sehari smpi berkali-kali. Nak jugak ikot!! sangat innocent ini budak...

tp skrg...dah mls nak update. sehari 1 entry tu pon kira rajin tahap maksima...hari ni pon rasa mcm tak nak update...walaupon ada benda nak update..HAHAHA..

dan lebih suka blog yg jarang2 update..terasa nilai eksklusif mereka itu.WAHAHAHA

sekarang ni lebih mengamalkan pepatah "AKU NAK UPDATE BILA RASA NAK UPDATE"..

pnjang pulak komen...okbye

Princess Nur said...

Dah bertahun tk hapdate..Huhu

gadisBunga said...

haha. kalau byk sgt update nanti malas dah org nak jenguk. blog lain byk lagi nak kene ketuk.

*ada blogger yg dah tiru gaya lolly yg menaip takde titik. perasan tak? ihihi~

APi said...

blog saya annoying tak?
keh keh keh

Hami Asraff said...

Assalamualaikum.

Double thumbs up untuk entri ini. Dah lama aku perhati gala tak sihat ni. Dah la sekarang ni blogger tumbuh seperti cendawan selepas hujan. Terlalu ramai. Ada bagusnya dan tak kurang jugak yang tak bagus.

Blogger yang update dalam satu hari terlalu banyak entri boleh dikatakan terdesak untuk menyuruh orang bertandang. Ia itulah matlamatnya walaupun kata tak kejar trafiklah, tak kejar duitlah. Nonsense.

Tidak berkata kepada sesiapa. Tapi sesetengah blogger ni memang langsung tiada pengisian di sebalik entrinya yang berpuluh-puluh dalam satu entri. Tapi canang kat orang itu dan ini.

Lepas tu timbullah ayat "blog aku, ikut suka hati akulah nak update berapa puluh dalam sehari pun". Ayat kanak-kanak ribena. Sangat tidak matang dalam mengeluarkan pendapat.

Memang blog masing-masing. Pendapat masing-masing. Hak masing-masing. Tetapi haruslah jugak diingatkan bahawasanya orang akan menilai apa yang kita tulis. Dan percayalah sekiranya berterusan begitu, nesacaya ramai pembaca akan lari. Pembaca boleh nilai dah sekarang ni.

Kalau mahu update jugak, update sahajalah di Twitter. Dan Twitterlah medan paling sesuai nak update beratus-ratus dalam sehari pun. Orang sikit pun tak menyampah.

So conclusionnya, aku sangat setuju dengan entri ni. Dan kepada semua blogger harap lebih terlus dan punya matlamat yang jelas dalam berblogging. Janganlah amalkan entri tangkap muat. Pasti ramai yang tak suka.

Just my 50 cent. Wassalam.

cik nisa said...

terbaikkkkk .... >,<

wannurfazrini said...

unfollow terus, senang cite, dashboard pun x semak. kannn?

Deeyaudeen Sabri said...

Setuju ! Ngeh ngeh,
sebab aku pun cmtu gak dulu..
kejar trafik punye pasal. haha

skang ni update bile tangan gatal, ketiak gatal dan jugak otak ditimpa idea bertubi tubi. lagi best ! :)

nurdani said...

dulu jarang gila update.bila rajin update sehari sekali,ramai pulak yang datang komen.tapi kena tajuk bagus la.tak pernah pulak share kehidupan seharian kat blog.
banyak kali update dalam sehari kalau tajuk mantop ok la kot.kalau asyik cerita fasal bf/gf rasa memang malas la nak membaca

JIJI YU said...

tak semestinya banyak tak berkualiti kan..tak semestinya sikit tu berkualiti

roeza said...

loike!

YanaMIB said...

depends lah pendapat masing² kan..lgpon pembc blog ni bkn sorang dua..banyakkkkk..ada yg suka bc, ada yg mls baca..ada yg annoying, ada yg happening..

klu sume update psl ilmiah pn xbest..bek baca paper je..xpn baca buku sejarah..huhu~ eh! tettt~ ^__^

A retarded kitty said...

kalau blogger tu punya story best, update banyak kali pun tak apa

kekeke

Aliza Zeke said...

ikut kemahuan masing2 lah tuu...suka bace entri cik lolly sebab mesti kelakar punya,,ade jer ayat yer yg buat den gelak..ngeh3

juliaakmal said...

betul juga kan.......

★ Gadis Merah jamBu★ said...

saya tak leh update hari2

bulan2 pon susah


sebab saya budak sekolah


*tetiba* org tak tnye pon*


TT_________________TT

Qaseh dalia adelia said...

sokong dengan sis ... kalau update n entry tu bagus .. qaseh pun suka tapi kalau merapu mcm sis kata tu huhuhu .. sabo je lah .. yup lebihkan kuantiti dari kualiti tu qaseh setuju .. heee tq for this entry .. =) lov it

Erra Kyra said...

K
I
T
E

T
E
R
A
S
A

T
A
U

T
A
K
!
!









haha=D

best tau entry mu..bikin kite seram sejuk..ekeke^^

meow jiwang said...

huhuhu... entri byk krn rindu... :

Ms Z said...

adoy.. kita pon jarang update tp if update pon entry tah pape gak. haha

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

I pun penat, tulis surat cinta untuk u tapi tak reply pun. lagi i sedih daripada tak dapat trafik langsung taw. huhu. ;p

honey amour said...

aku pun dulu update seminit sekali..tp dah tak larat..buat setengah jam sekali jer..ngee~!!!

aTy _faRed~ said...

huhu..betu lar tu kan.. pelik gak orang ley updet satu hari sampai empat poloh empat kali sehari.. selalu pikir ape saje bahan nak dicakapkan.. samaada die tak tak banyak keje atau memang die keje memang sebagai full time blogger..;p

Pembawa_Wacana said...

kalau selalu di update tetapi ada pengisian bagus jugak..... yang lemahnya....takde apa-apa pengisian...kan..:)

zool said...

terasa la... kita tiap2 ari update..
:(

Rtp Farra Arisha said...

tapi kan blog miss lolly menarikkk :))

n@jd0rf said...

ironic. :)

Namee Roslan said...

betul, saya setuju. sebab tu saya pun suka update kadang2 sbb nk entry berkualiti. baru la nampak bagus entry2 kita. :) saya punya entry ada 52 baru. heheh :) tp puas hati lah sbb entry2 tu sy tulis dengan penuh perasaan dan saya double check! :D

terima kasih. suka entry ni :)

yunZ said...

biar berhabuk sikit asal penuh isi yang mntap.jgn vacuum ari2 tapi isi beterabur..hampeh

Belbel said...

ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kite macam nk terasa tp x kot. hahaha. update ikut kemampuan. kadang2 taip-taip-taipppppp last2 masuk draft. pastu esok lusa delete list yg x terpublish kt draft tu. :')

SyazwanSarawak said...

wahaa >,<
update hari-hari act.

nurul diana said...

hahaha , betul tuu btw follow u kakak comel . keja femes pon x gune gak kalau pnulisan ntah pape :)

sabree hussin said...

saya antara yang paling slow nak update entry.. pastu bila dah tulis satu entry. punya lah lama nak edit.. ok.. saya tak tergolong dalam golongan yang annoying ngeh2.. boleh singgah my blog kalau ada masa

Anonymous said...

gedik!