KRITIKAN: sebenarnya ramai yang EMO dengan entri KUANTITI vs KUALITI tu hehehe!

entri ni bukan entri BANGGA DIRI nak kata aku betul kau salah, kau kutuk aku boleh tapi bila aku komen kau melenting no no no oke serius aku hormat pandangan korang yelah masing-masing ada pendirian kan dan kalau boleh aku taknak panjangkan isu ni tapi disebabkan ramai yg terasa panas fuhhh dengan ENTRI LEPAS pastu kau emo2 kat twitter facebook dan ada dua tiga orang yg buat entri balas makanya untuk jernihkan keadaan jom aku explain ape yg korang salah anggap tu hehehe! *tarik nafas*

ni antara rintihan2 readers yg aku dapat sob sob.

BOSAN DENGAN BLOG YG UPDATE BANYAK GILA DALAM MASA SEHARI

ini tak bermaksud aii tak suka belog yg update 2,3 kali sehari ye abang-abang ngeh ngeh ngeh (take note please) bagus ape ada blogger camni sekurang-kurangnya blog diorang selalu fresh takdelah membosankan macam belog aku kan bukak2 entri sama je (tutup muka) tapi kalau dah update berpuluh2 kali dalam sehari tu memang ..................... lah lalalala lebih2 lagi yg update pendek2 macam status facebook je memang menyampah.

KALAU TAK BOLEH UPDATE KERAP SO BLOGGER KENA UPDATE SEKALI DUA DALAM SEMINGGU JELAH EH?

hehehe! ada ke aku cakap macam tu? korang pikir melampaui batas sangat sebenarnya tak pernah kot aku kata blogger kena update sekali dua dalam seminggu kan kan pernah ke? cuma kalau nak kerap update tu biarlah entrinya masyuk jangan nak main tangkap muat je asalkan trafik masuk sudahlah bahhhhhhhh entri camane pun wa tak heran. not good oke?

eh?

HEI MANA NAK DATANGNYA KUALITI KALAU KUANTITI ENTRI SEDIKIT

memanglah kualiti takkan lahir tanpa kuantiti fineee kalau kite nak asah diri kita jadi blogger berkualiti kite kena rajin tup tap tup tap tulis entri yes tu memang betul. tapi kuantiti tak semestinya kite buat sekaligus tak perlu nak update 40 entri dalam sehari baru orang kata tu kuantiti ye tak? update sekali sehari lama2 banyak juga kan pastu kualiti pun terhasil jugak kan kan kan?

MAKSUDNYA NAK JADIKAN BLOG TU BERKUALITI KITORANG KENA SHARE BAHAN2 ILMIAH JELAH CIK KAK?

huehuehue wahai cik adik tak semestinya nak jadikan blog berkualiti tu kite kena tulis benda2 ilmiah macam IT agama tutorial berita2 semua tu cerita pasal personal pun boleh what? aii pun bosan kalau semua belog jadi skema je kan tak best nyah oi. cuma pandai2 jelah kite menilmiahkan belog personal kita jangan selalu nak merapu meraban boleh ni tak makan berapa kali sehari pun nak bagitahu kat belog jugak ke? boleh jalan.

YG UPDATE 20 KALI SEHARI TU NAK KEJAR DUIT DAH TU NAK BUAT CAMANE TU SUMBER REZEKI DIA

oke dah tahu update banyak2 sebab nak trafik nak orang klik iklan kan tapi pleaselah hasilkan entri yg sedap dibaca sikit ni setakat entri makan ape untuk lunch harini petang ni saye nak beli beg gucci malam ni saye nak pelahap big apple grrrr baik kau tulis kat twitter jelah oi.


eh tetibe aku ghase aku taip tips pulak hahahahaha! lantak............ dan yg penting blogger yg update 2, 3 kali dalam sehari tu udah2 la sentapnya entri tu bukan untuk koranglah hehehehe! cubit kan ngeeeeee.


salam sayang,

52 FAHRIN AHMAD:

Fitrihadi said...

Tiba-tiba i jatuh cinta lak dengan U lepas baca entry ni. Hihihi..

Nana Liyana said...

tbaekkk! biar dorang rasa SENTAPPPPPPPPPPP! hahaha. kn miss lolly? :) ouch2, sedap x sedap x? bg dorang rase sket.

muhamadsufian89 said...

kita ni macam ada jodoh je kan. ada persamaan la iaitu update jarang-jarang. haha

Diyana said...

terbaekkk

kita pon jenis bukak entri tiap2 hari sama je.

bajet busy .Hehe

s.y.a.r.q said...

harharharhar. Biarkan lah mereka-mereka yg nak hapdet 1 hari 100 entry pon.Selagi jari jemari dyeorg tak oatah.Dah hobi dyeorg. Asalkan dye tak ganggu idup orang kan...

Senang cita,kalau tak suka tak payah bace :) Tol x?

Eazy Izzuddin said...

terbaik!
saya suka entry ini...
kan3x....
hehe
xD

Aliza Zeke said...

ada yg terasa sangat gaknya tuu cik lolly ;)

cik pulau said...

angkat ibu kaki. eh silap..ibu jari..

tak kisah pun diorang hupdate berpuluh2 entri..
kalau rajin baca, malas tak payah..
mudah je sifir dia..
semudah 123...
hehehe..

N said...

Sakit kot kena cubit,dah-dah la nak cubit orang cik kak XD

ade jugak sentap memang annouying la bila nak update banyak2 lepas tu isi kosong aleh2 datang kat kite suruh follow2 u lah,follow back lak. heh ,kasi kaki kang XD , walaupun ada yang menulis blog macam diari berpuluh update semata nak masuk gambar,aku tak kisah and amik tak amik port mungkin itu cara dia dan mungkin juga dia menulis blog untuk dia dia je baca walaupun blog itu publish untuk semua kan. Itu cara dia, yang cari rezeki pada blog itu cara dia cari rezeki,yang kaki gossip itu cara dia buat gossip guna blog, yang suka main conteng2kat blog macam aku haa conteng jela ape nak.yg penting,lain perspektif,lain matlamat,lain jenis blog yang terhasil Hoyehhhhhh finally habis membebel kat sini :)) kan?

sleeping_maniac90 said...

wah.. ni da cm bg tips lak hehehe

Ujang9897 said...

ada ker yg sentap..hahaha, tah2 org sentap main2 lolly yg sentap ni..=)

buweeekk

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Thanks readers :)


Hargai semuas pandangan :)

merahitujambu said...

dh lama dh cik lolly x bg tips mcm ni tau..lama dh tgu ni...=p

Ampuan Awang said...

eh, marah nampaknya, dik...

SpaQue said...

ko perli aku ke update entri 12 kali sehari (12 ke 1,2) aku xreti r nk tulis santai2 sgt..last2 trkeluar gak ayat skema *sbb aku sasterawan...grrrrrr

nuyuEna said...

eh eh..ade daim la..terus singgah sini..kekeke~

conclusion::entry sblom ni utk blogger yg update byk kali sehari,tp ayat sepatah je yg entah pape...tu yg sy paham mksud mummy lolly..eh?

Mr feckry said...

gua update ikut suk wa. cam ne ek nak kejar trafik ek?

Puteri Iqa Izyan said...

hehe. no komen. =D

delarocha said...

err... boleh tuju lagu?

Areliff said...

wah entri bakup balik nampak hu3..tapi lain orang lain pandangan kan kan kan..mabye segelintir je ska entry skit tapi mejoriti ska entry slalu update :).. bak kata orang fresh gitu..entry skit pon kadang2 ada gak tak sronoknya kan :P

HafizRahman.com said...

sokong LOLYPOP....setakat update 5,6 baris bek takyah langsung....sikit pun tak berilmiah

sabree hussin said...

nak mengilmiahkan entry rasanya perlu bermula dengan megilmiahkan blogger tu sendiri hak2

ishiko said...

tehehee... zahiril adzim update en3 2,3 kali smggu.. :P

Jiwa said...

even famous bloggers update sebaris tp still considered "kualiti" oleh followers masing2.

btw blog aku update 3 pagi 3 ptg dgn entri kopipasta materials with average 1 komen sehari. i guess that makes me quantity over quality guy.

"If you wake up at a different time in a different place, could you wake up as a different person?" -Tyler Durden-

Zinedine Zaiddin said...

Sape2 butthurt saya ada sediakan ubat sapu cap kapak dua. tapi belum masuk dalam blog saya lagi sebab masih dalam pembikinan.

LOL!

Aida Azryn said...

comel la jejaka itu. >.<

Azah said...

aku respek dgn org yg buat entri 20 kali sehari sebab ak sniri nk buat satu entri pun makan masa sampai 1 minggu. tp yg confirm, ak x lawat sgt la blog dia. haha :D

PenuliS said...

ada yg terasa agaknye.

Belbel said...

xpe miss lolly. unfollow je blog yg update beriban2 sehari tu. hidup kene chill :') muehehehe.


*contoh komen x berkualiti* ngehehehe.

Alexandriana Alia said...

eleh, dorang tu sentap la tu blogger pujaan/idola dia kena kritik. kahkahkah!

kalau takde kritikan cemana nak maju dek non semua, ambik yg positif jelah.

sikit2 nak sentap, sikit2 nak sentap. manjanya tak kuasa mak.

Alan said...

hyeee..dah lama x jalan sini

cikpia said...

kalau aku nak sentap jugak walau update entri sebulan sekali bley tak.....??? ha ha.... saja nak ngengada....

roeza said...

setuju la miss lolly! kadang2 ai pon update 2-3 kali sehari.. kadang2 update 2-3 kali je seminggu... ikut mood ajer...pastu kalau xde bahan or busy mmg bersawang la blog ai tu..
stuju bab yg kalau update pendek2 tu baik tulis kat twitter ajer hehe!:D

Qaseh dalia adelia said...

agreee =)

Alkisah said...

update blog sehari 20 kali, kejar traffic jam ka.. hehe

cik rama-rama said...

ade ke yg sentap??hahaha...

mmg btol pun per miss lolly ckp tu...

amier azrul alias said...

panass panass..
layan~
ngeg ngeh ngeh!

♥CIK SHA♥ said...

aik?ade yg sentap ke yunk?huehuehue..

Ima Salsuzaima said...

no komen.but mamat kat atas tu nampak sweet je.haha..jap lagi malam ni aku kena tido kat bawah.haha

hana sudradjat said...

yang update banyak2 tu jadi annoying sebab banyak tapi pendek dan membosankan..hahahaha
tapi kalau best,sejuta kali pun tak kisah! :D

alif haris said...

hehehe .. sy suke entri yg berkualiti berbanding kuantiti tp tak berkualiti .. :)

ciK LyndaWawa igUana said...

kim salam ngan zahirill=]

APi said...

kuantiti ngan kualiti apa bezanya dengan kuantan atau mentaliti?

err..

aLya maNip said...

sedih bangat sampai kene hentam plak lolly..hahaha
wat dunno da la sys..yg pnting, kat cini ramai lagi yg dtg..hihi

~kuyam~ said...

ceceh Lolly membebel pjg,tp i loikeee!byk btul la yg kamu tulis tu Lolly :D

Rtp Farra Arisha said...

oopps siapa yg makan cili, dialah yg terasa pedasnya. hehe. lebih baik baca entri yg berkuantiti drpd baca entri yg berkuantiti plus tak ada inti. :))

meo peminat lolly said...

beram blogger2 comel... huhuhu :p

MIMIE AIZA said...

byk complaint tutup je blog. senangggg ahahah

sarah mohamad said...

hehe lain orang lain pandangan. maybe orang yg selalu update tuu dia nak stabilkan uv dia hehe

YanaMIB said...

wahh ada lak entry pujuk org emo..haha comel oke! =P

ahsfantasy24 said...

kaliti tu lebih diintai..
melainkan klw blogger tu artis,
huhuhu miss u!

Jom Lawat Teratak Buruk Saya:
1. Malaysia nak guna duit syiling baru ala-ala euro coin!
2. Mungkin ada masa nanti blogger akan kejar draft.blogger!
3. Geng pencinta yang tak mampu lupa kekasih lama!

Erra Kyra said...

hehe...xmo ar buwok sangka ngan miss lolly...tak baek...^^














sayang dia...kite xpenah terasa taow!=D