Bulan-bulan PUASA ni, tak payah nak #somalaysian sangatlah.

sebelum puasa mencarut bagai nak rak kat twitter, time awal puasa tulis hadis nasihat udah2 lah melucah mencarut kat twitter oi hormat sikit bulan2 puasa ni bla bla bla bla (membebel) MAIGODDDD BAIKNYAAAAAAA tapi time nak habis puasa mengata orang balik melucah sana sini dah tak tahan nak hipokrit lettew hek hek hek.

kalau orang cantik hencem popular post status kat facebook *selamat berbuka puasa* je pun 14 ribu yg like siap berebut lagi nak komen yawwww tapi kalau yg tak kiut tak popular macam kite-kite ni (icon sedih) post status *hai hai selamat berbuka semua harini kite makan laicikang nasi ayam penyet biskut almond london korang pulak makan ape?* pun belum tentu orang nak like apetah lagi nak komen muahahaha! tak aci betul.

bulan puasa kalau post entri maki hentam lucah tayang bodi sana sini mesti semua hentam *oi bulan puasa tak baik tulis entri camni berdosa tahu takkkkkkkk* so bukan bulan puasa bolehlah nak tulis entri carut-carut tu semua eh? tak dosa la eh? apepuntakboleh oke.

mase tengah hangat bercinta pastu tulis entri sweet-sweet mesti ramai yg komen *alaaaa suka bace kisah cinta korang nanti postlah banyak2 lagi entri pasal ur bi-ef eh hehehe!* tapi kalau lepas clash *padan muka memang patut pun clash sape suruh show off sangat pasal bi-ef kau tu kan dah malu bila putus camni heh heh* hek eleh padahal kau jeles kan? eh ni pun ada kaitan dengan bulan puasa jugak ke hahaha!

bila sampai waktu solat ke time terawih ke kemain beriya-iya seru *solat oi solat oi* pastu siap bagi tazkirah lagi padahal diri sendiri sibuk pung pang pung pang kat twitter tu solat time nak habis waktu jugak. ni stail nak berlagak baik di mata masyarakat ke camane ni?

pastu ni satu lagi time masuk je ramadhan default picture kat facebook fuyooo manisnya bertudung tutup aurat semua tu sejuk hati mak nakkkk. tapi dah habis ramadhan kemain lurah bulu kaki rambut rebonding semua kau tayang kan err err.


apepun, selamat hari raya hehehe!



salam sayang,

45 FAHRIN AHMAD:

Hami Asraff said...

Itulah sikap dan mentaliti masyarakat kita hari ini. Hanya fokus pada bulan Ramadhan untuk berbuat kebaikan dan sebagainya. Sebab tu la Islam kena ambil secara menyeluruh. Tak boleh ambil sikit-sikit. Ya tiada sesiapa yang sempurna. Tetapi hakikatnya kita perlu berusaha keras dalam mempertingkatkan amalan. Setiap hari, setiap minggu, setiap bulan dan setiap tahun. Bukan pada bulan Ramadhan sahaja. Wallahu'alam. #TazkirahRamadhan :)

sleeping_maniac90 said...

asal bln ramadhan je, kne jdik bek haha..
pdhal spttnye kne jdik bek spnjg msa.. *peringatan tuk dri sdri* hahahaha..

NomborSebelas said...

kuatnya berleter..macam keretapi ekpress...

kui kui kui

wan dan deffodil said...

mai iaii menbebel mcm mak nenek ek tapi btol la tu

NT said...

ko bole tahan ker leter die nie pul ..?? hahaha

nie nasihat ker ngumpat .. ???

NT .. hue hue hue

alinac lover said...

hiks~ btoi2

Puteri Biru said...

lolly punya style sound macam nak perli berani2 tapi macam nak lariks cepat2 lepas sound hahaha comel betul I loike!

Ramadhan platform berubah menjadi lebih baik, maksudnya kena maintain la after RamaDHAN pun still dapat buat kearah kebaikan, buka pas ramadhan amik kauuuu lantak la segala apa kan. heih

sidi said...

benar!! :}
biasalah tu.

Mr feckry said...

bulan puasa ni kita didik le hati ke untuk mencapai takwa yang sebenar, itu peluang yang Allah beri.

Kafe Que said...

Bulan puasa nak latih diri kita supaya jadi hamba yang bertaqwa..

tapi masalahnya setan dan train lagi 11 bulan sebelum dorg bercuti..kah3

♥CIK SHA♥ said...

amboi..garangnye yang..posa2 tak baek marah2..;p


besa la tu..kat atas muka bumi ni ramai yg hipokrit..lalalala...

arboqskii said...

ragam manusia...biasa la tu

Eazy Izzuddin said...

haha...
macam2 ragam...
tp eazy sokong apa yg miss lolly kata
hehe
xD

kembatolo™ said...

haih.. mengeluh pun tak guna kalau memasing tanak ubah pangai.. kan gojes kan? hahaha ;)

merahitujambu said...

selamat hari raya cik looly...

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

ini orang lain yang buat ke, farida yang buat ni? haa.. kantoi sudaa.. hehe.. kidding~

selamat berpuasa 'liyana jasmay' ! like seriban kali. huhu

Syafiq Salim said...

awesome.... got the point there... :)

ahsfantasy24 said...

Lama xjenguk loly..
slamat berbuka! :D

hanafijaafar said...

hidup ni untuk jadi hamba Allah, bukan hamba ramadhan.

cis, terkena kat aku balik sebenarnya...

zuar said...

hua3.xleh blah btoi ayat cik lolly ni..makan dalam..ekekeke

MerLe said...

pjg beno cik lolly mengomen...rehat jap..tarik nafas dlm2...hehe

tp mmg btul pun...

Aida Azryn said...

setuju sangat dgn cik lolly. ^^

Ajiem said...

sesungguhnya berpuasa itu menahan diri dari lapar dan dahaga..selain dari nafsu serta godaan..sabar jela kak oi,lau da jadi camtu nasihat diri"sesungguhnya aku sedang berpuasa"hehe..maaf...

www.dunialandax.com said...

memang #somalaysia habis lah!hahah

noraliza said...

biaselah tuu cik lolly..manusia kan macam2 ada..papepun selamat hari raye yer :)

MIMIE AIZA said...

selaamt berpuasa cik loli

tieha ismail said...

manusia memang macam tu! apa boleh buat?

Aini said...

haha.. pedas cik lolly oi.. sentap orang-orang yg terlibat..huhu

oranglidi said...

slamat ari raya loli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amna.Qadeeja said...

haha 2la perlu ke nk pegi masjid solat terawikh update status 'menuju ke masjid utk solat terawikh?' cam tak ikhlas je kehkehkeh mnunjuk pun ade haha ;D

HafizRahman.com said...

pedihhhh...pedihhh...hahaa

ummiarissa said...

rajinnya jadi pemerhati....jom amik kad comel akak kat blog...

SweetyMui2 said...

perghhh lolly marah..keke >,<

meo188 said...

slmt berpuasa cik lolly :D

NUR SU'AIDAH said...

sayang lebih kat kau LOLLY!!!! :DD

cikpepel said...

selamat hari raya!

-kita like lah 23x post nih.kebabom!

cik nur said...

mak insaf nok :)

amier azrul alias said...

sebab itu lajh kita tak mahu jadi umat ramadhan..
iaitu baik dan wat amal semasa bln ramadhan je.
ishh
so malaysian! :p

YannaYelle said...

mana kad raya untuk saya tahun ni? (-_-)

zool said...

SELAMAT HARI RAYA.. takde mende nak tulis dah

nina suhaina said...

aku setuju dengan ko babe. betul tu. bukan main lagi ayat2 kadang kat twitter. semoga ALLAH pelihara kitaa dari sikap macam tu.

*selamat hari raya weh. haha..

APi said...

ada gak jumpa yang bulan pose ke tak pose ke same jek..
keh keh keh

Erra Kyra said...

kire ok ar lagi...

yang sepah2 sy jumpekat Jakrta ni...isap rokok...=.='
dahlah kayo pong tak..
sian....sy hanya mampu melihat n mendoakan...huhu^^
















nanti sy buat entry..."bulan2 puasa ni,tak payah nak #soIndonesian sangatlah!..=P

Nini Zulkifli said...

cayalah kak lolly! ^^

delarocha said...

sapa makan cili, dia terasa pedasnya.. huhu