Tips: KURUS BADAN versi miss lolly

cheaaaaaaa patut ke aku buat tips2 camni hahahaha! sudah tentulah sebagai DUTA KURUS SEDUNIA (bolehbelah) aii sangat bertanggungjawab untuk mensharekan tips2 sebegini. time remaja berat badan aii kan 103kg *hambek kau* tapi sekarang selepas mengamalkan cara hidup seimbang berat badan sudah turun 52 kg ye abang-abang (hahahaha!) sila percaya tak percaya aku lempang. so sesiapa2 nak body 36-24-36 macam aii sila bace tips2 di bawah wakakakaka mamtiklah tercakap cutting badan kat sini kalau datuk-datuk miang terbace ni camane? tak ke 100 ribu hantaran aku nanti keh keh keh *sila pitam*

1) RAJIN BUAT KERJA RUMAH

korang perlu tahu dalam rumah pun boleh berdiet oke. cuba hari2 korang menyapu mop lantai bersih tingkap susun2 perabot mesti peluh akan tik tik tik keluar jugak kan. haaaa lama2 boleh kurus kan? ni tak mase terluang terkangkang tengok tv je pastu mengadu sana sini *aii gemuklah sekarang camane nak kurus macam tyra banks ni* (padanmukaku) tak pun korang jadi baby sitter jaga budak-budak jaga anak saudara ke sepupu2 ke tak pun hujung minggu korang buat perkhidmatan baby sitter (kalau rajinlah) sebab bila jaga budak2 yg sedang membesar kita akan banyak bergerak main kejar-kejarlah main sorok-soroklah kan tak ke penat tu. so korang nak kurus ke tak? lalalala.

2) 'ELAK' DALAM DIET

yg ni biasalah kadang2 kita tak sedar ia buat badan kita bertambah bum-bum. kalau boleh jangan berbual sambil makan sebab mase kita makan tu kite tak sedar berapa banyak makanan yg kite suap masuk kat mulut tu kan. tengok2 dah 3 pinggan kita ngapppp sorang2 huhuhu! pastu jangan selalu bersama kawan2 yg kuat makan. niat nak diet pun tak menjadi sebab tengok orang lain makan sesuka hati je. kalau diorang ajak keluar jugak cakap je camni *excuse me sorry aii diet sekarang, nanti bile aii kurus mac am fasha sandha baru aii boleh keluar dengan you all oke* hahahaha boooooo! then jangan pilih makanan yg buka selera kita contohnya kalau pergi kenduri banyak lauk yg lazat2 macam ayam daging semua tu kan. so jangan pilih lauk tu tapi pilihlah sayur ke tempe ke konpem akan dimakan dalam kuantiti sedikit. so lama2 boleh kuruslah dik oi.

pastu kalau pergi majlis kat mana2 makan dulu benda2 ringan kat rumah jangan datang majlis dengan perut kosong oke sebab nanti korang akan cedok macam2 lauk dalam pinggan sebab lapar kan eleh macamlah aku tak kenal nafsu korang lalalala. tak pun kat majlis tu korang pilih meja yg jauh dari makanan biar korang fikir *ah malas ah berjalan nak pergi ambil makanan jauh tuuuuu dahlah pakai cantek2 ni nak berebut2 makanan dengan orang pulak* wakakaka sempat puji diri tu. eh kurus lagi cantik tau so baik korang kurus hehehe!

twitter megan fox: SINI

3) HARUS ADA PENDORONG

tak perlulah nak jadikan megan fox sebagai idola sampai ke mamtik korang takkan dapat badan camtu punye so jadikan aii sebagai inspirasi sudah (ehadehatinampaklempangnak?) tampal je gambau wanita yg berbadan ramping kat seluruh pelusuk rumah korang kalau boleh letak kat wallet sekali keh keh biar boyfriend tanya *eh kenape buang gambar abang kat wallet ayang ni wuwuwu* *perempuan ni inspirasi saye untuk kurus banggggg!* haaaa camtulah semangat tu harus berkobar2 ye kena cerai dengan boyfriend sendiri tu belakang kira hahahaha! dan yg penting kena cari seseorang untuk dijadikan *tempat laporan* dan seseorang tu kena bagi semangat untuk korang kuruslah kalau korang nak makan kfc ke mekdi ke nehi nehi terajang nak? pastu selalu motivasikan diri misalnya kalau kite kurus esok2 kita boleh pakai baju yg cekci-cekci hahahaha! boleh pakai dress cantik2 tanpa malu2 kan so selalulah berangan untuk kurus.


so undilah saye sebagai menteri kesihatan baru anda hehehe! bye.


p/s:TIPS GEMUKKAN BADAN KAT SINI


salam sayang,

65 FAHRIN AHMAD:

AiDa AzRyN said...

saya undi anda! hehe.. :P

merahitujambu said...

yeeaaahhh..terbaik..tips sedang2 ada x??hehehehe...

HafizRahman.com said...

hahahah baru tau "twiter" megan pox...hahahahahaha

aliza said...

saya mahu undi :)

Nordin said...

naya kalau pilih cik lolly jadi kementerian kesihatan.. kehkehkeh

Ery Farieha said...

hahaha ehh tapi kan kalau ery, makan sambil berbual tu lagi la ery mcm makan x makan. hahahaha

delarocha said...

terliur melihat megan fox.. adakah kamu seperti megan fox? hahaha

AZLIN said...

haha..megan fox terus jadi contoh. tak main yg komand

aLya maNip said...

yeay!! alya undi miss lolly 4 next election jadi menteri kesihatan..ngeee

Dr.Hati said...

setuju pasal makan tu.masa makan tak boleh berbual , kena khusyuk barulah kenyang.heheh~
saya undi sis jadi menteri kesihatan okay !

Faiz Tapit said...

megan fox! grrrr

zool said...

huhuh.. tips untuk lelaki camne? Tapi bukan tips kurus.. tips nak kurang buncit..huhuhu.

Johari Hamzah said...

wah... dah lama upernya add twitter megan fox.. tercari2 gak selama nie.. :p

maiMOONyet said...

no.1 tu..... agak susah wei xD

♥CIK SHA♥ said...

err..boleh pakai ke tips ni?ahahaha..

Maizatul Akma said...

yeahhh, berkobar-kobar ni ha nak kuruih!

aja aja!

zuar said...

wakakakaka..bab lain mmg setuju..bab nak undi menteri kesihatan tu aiii reject..agagaga.baca je tips senaman untuk kurus dengan cepat kat blog ai yang hensem tu ok!agagaga

faradeeba said...

boleh percaya ke tips nih?
huahuahua

tkpe2 kite aii ttp undi yuu jadi menteri kesihatan. uhuhuhuh layan... :P

ct kamila said...

berat ai 48 kg.. ai nk trunkan lg 3 kg.. boleh la ikot tips u ni..

lalala~

:P

sebelas said...

cari seseorang untuk dijadikan *tempat laporan*



LALALALALALALALALALALA>>>>

mie said...

gue undi pukal terus..
hahahahaaa

niesz said...

niesz pun ngah dlm proses diet..ehe..

FarhanaFabulous said...

nk badan macam megan fox ! auwwww !

ENCIK TIKUS said...

besarnya kopek beliau.. kompem photoshop.. *datang tengok gambar jea. LOL

wannurfazrini said...

terbaikkk tp sy tak gemok lagi :P

ardinihumaira said...

bernas gitew ideamu wahai miss lolly:D

fiezah91 said...

bgs tips ni.haha..

pstt.. mtk lempang sedas dua sbb mmg x percaya cik lolly 103kg dlu.wakakaka :P

APi said...

semua yang lolly tak bagi buat kat tips tu saya buat..
tak gemok2 pon..

Amir said...

no wonder la miss lolly kurus, cantik menarik tertarik :p

pak long said...

salam...
tip keja umah memang tepat leh jaga badan...
apapun pic tu lagi fuhhhhhhhhh...hehehe

pak long said...
This comment has been removed by the author.
alinac lover said...

amboi~ ngeh2~ tips bgussss punyo~

qyqa said...

ok da tampal pic miss lolly kat dinding..hahaha

sugar2 kapas strawberry said...

wuwuwuw.nk kurussssssss

MSS said...

hampeh...hahahaha...klako...kalau macam ai ni kan cmne nak kurus??? cite sket..=P

CikHanim said...

boleh la cuba nnt...
kalau tak berjaya ai nak nangis dekat yu lah!!
wuwuwuw..T_T

vampire's lovex said...

oke dah undi...hai menteri kesihatn !!!! hehehehe....

chybee said...

chybee pon nak diet gak ni :)))

Puan Capa said...

adakah lolly badan macam megan fox?pergh!!!!!!!!!!!!!!!

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhhh Lolly yang kuruihhh nak kuruihh lagik! Takleh jadik neh!

PojiePooh; Hanya Satu...

suffer8zine said...

erkkk megan fox jadi mangsa

Terkini : Malaysia Bebas Kesan Radiasi

sarah mohamad said...

tiru tips kurus mcm miss lolly kalau nak kurus macam miss loly. hikhik

Mr feckry said...

gua dengan fahrin ahmad undi lu

~kuyam~ said...

ye Lolly,ak vote ko jadik mnteri kesihatan & rampingan yg baru.hehe :D

MerLe said...

1 undi utk cik lolly~

YanaMIB said...

menteri kesihatan ke menteri kecantikan?? ecewahh..anda dpt vote saya..hinsff hinsfff~ ^_^

syamimi fatin said...

ok2, mmg lyk jd menteri kesihatan haha... kecantikan pun bole ni

Fiza Amran said...

wahhhh cepat2 la jadi menteri

Sophie Al-yahya said...

hahahah..

adess lawak bonar eh.
tp btul ke berat cik lolly sampai 103kg dulu?

k.nisa said...

Undi2! Setuju! Tp bia betik dulu berat 103kg...meh la tepek gambar mase molat dulu..so bley le jd inspirasi utk yg lain berazam lebih gigih nj berjaya mcm Miss lolly...ha..tu diaaaaa

LINA JALIL said...

bab mkn tu kalau boleh nk dekat je dgn mknan..x tahan..hehehe

Ujang9897 said...

derm....!!!


susah gila gua nak ikut...

sbb yana kuat melantak..,
yana bg pendorong soh kurus..tapi gua tanak kurus sgt..nanti hensem sgt..hahahahah


lolly kurus nanti kawin gemuk gak..lalalala

Cik Yana said...

Hahaha~ tak nak la diet2 cik Lolly. Nak makan selagi boleh makan. Nanti dah sakit, dah tak boleh nak makan sedap dah. Hahaha~

MIMIE AIZA said...

waaaa... tips2... ikut2...

PinQib said...

series wa buat macam lu tulis hahaha

nina suhaina said...

aku nak undi ko jadi menteri kesihatan wehh..bleh mintak cuti banyak2..haha..

Nurulbadiah Lai said...

yayank..
i lak..tiap2 hari minum susu nak bgai gemuk..tp xgemok2 jugak..u ade petua camne nk bg gemok hehe

bantalbucuk said...

alamak..! kita suka berbual sambil makan..huhu

Amirrah Zawani said...

kurus sgt pun tak elok jugak.. sedang2 sudah.. hehe :D

aliza said...

bile mahu update? mahu bace entry kamu sihh :)

cik pulau said...

wohoo.. cik pulau kena amalkan ni.. nak turunkan 2 kg.. lalala~

nurayunni said...

haha..kene cuci gmbr cik loly bnyk2 lepas nie..buat inspirasi...hehe

dinsblog said...

untuk naikkan berat badan ade tak?

farhana said...

Oh yeahhhh.....layak dilantik duta kurus badan =D
Yup true, bila buat keje rumah hari2 pon boleh kurus...

Wan Gerrard said...

pergh hot mcm awek gerrard :P