ENTRI DIPLAGIAT ?

nak tanyalah sikit kan apa perasaan korang kalau entri korang diplagiat eh? suka? bangga? menyampas? keji? bengang? ke terasa nak lempang je si plagiat tu huhuhu! atau terasa nak saman terus? memang melampau nyah oi.

bagi aii lah kan ecece aii memang ghase BERBANGGA bile entri2 aii diplagiat. eh hello saper yg tak bangga tu memang korang jenis yg takde perasaanlah hahahaha boleh gitu? tu maknanya entri korang beshhhlah walau entri tu sebenarnya suam-suam kuku je tapi korang bolehlah nak perasan beshhh agagaga *erk korang paham tak aku cakap ape ahh lantaklah nyah oi saper suruh bace lalalala. tapi bangga 10% je oke yg 90% lagi tu lupikirlahsendirinabil hahahaha! ghase nak lempang? memang yessssssssss!

nak cakap sikitlah kan kepada sesiapa yg SUKE BAB2 PLAGIAT ni diharap bertaubatlah segera *wah gitu. bukan ape dunia belog ni kecil sajork banyak mata yg memerhati so kalau taknak dicop sebagai blogger murahan baik korang hasilkan idea sendiri je. tak salah kalau nak ambik idea orang tapi olahlah dengan cara tersendiri. janganlah sampai orang cakap *orang ada belog dia pun nak ada belog jugak tapi belog sampah!* tak ke menyakitkan hati tu tapi kalau dah tak tahan sangat ahhhh tak kira nak plagiattt jugak kan ape salahnya korang letak kredit yg entri tu korang hambek dari mane2 owner. tak rugi ape2 pun korang janganlah buat entri orang sebagai entri sendiri. nak kena cemuhaaannn? silakan.


ni boyfren terbaru aii *maaf gambar terpaksa dikaburkan aii takut laki aii kena cilok wakakaka. i love u sayang.


dan kepada MANGSA2 PENCURI ENTRI tu tahniah diucapkan MIAHAHA! tapi bagi aii kan tak perlu kot siap nak buat entri khas bagai kat si plagiat tu. korang kan tahu rakyat malaysia ni memang jenis bersatupadu saling membantu kerjasama hah ape lagi bersepakat semua tu kalau sorang boooo yg lain pun konpem akan boooooooooo jugak tak ke mengaibkan namenya tu huhuhu! apa salahnya kalau bagi nasihat tunjuk ajar sikit2 kat si plagiat tu tak pun nak perli-perli pun boleh tapi tak perlu kot nak bagi pengajaran sampai tahap nak heboh satu dunia bahawasanya entri kita kena plagiat pastu siap kutuk2 si plagiat dengan perkataan yg hentahapeapehentah huh tak ke terasa annoyink tu? oke fine aii tahu bila kita tengah bengang memang ghase nak menyumpah gila-gila-gila sampai selalu buat tindakan luar kawalan kan tapi ape kata kalau kita berselawat tenang2 fikiran tu dulu wakakakaka hei lawak tak kena masa betul oh pelissssslah lolly hik hik hik.

mesti korang cakap *hei ceppodahhh entri kau tak kena plagiat bolehlah kau cakap macam tu try kena sekali baru tahu sakit hati kannnn* heh entri2 aii pun ada yg kena cilok bagai tu tapi nak heboh satu dunia memang bukan akulah tu. senyap2 sudahhhh. tapi aii adalah perli sikit2 bagi si plagiat tu insaf hahahaha! *masalahnya insaf ke?

*wow nice entrilah tapi apakata kalau bagi kredit sikit kat aku sekurang2nya aku boleh tumpang glemer kat belog kau ni kannnnnn lagi satu belajarlah etika beloging dengan betul ye sekian terima kasih*

lepas tu terus si plagiat delete entri2 aii nyah haaa fadammukakausapersuruhkaucilokentrisampahakutu!

setakat ni 4 entri yg berjaya dicilok dari belog ni. tu yg aku tahulah kan.

http://lollylurveff.blogspot.com/2010/02/lelaki-kenapa-korang-anti-pink.html
http://lollylurveff.blogspot.com/2010/02/saya-tak-suka-blogger-otai-yg-berlagak.html
http://lollylurveff.blogspot.com/2010/03/pengalaman-pertama-mengorat-lelaki.html
http://lollylurveff.blogspot.com/2010/01/diet-weh-diet.html


haaa ENTRI-ENTRI SAMPAH bukan? so si plagiat sekalian terima kasih kerana sudi menjadi cleaner kat belog aii ni lalalalalarikssssss yah yah yah.


salam sayang,

95 FAHRIN AHMAD:

cik EPAL said...

blog lolly best la tu sebab tu kena plagiat :D

nina said...

kamoo memang pamous la yangg sebab tu ramai yang suker..isk iskk..
minat sangat la tuu..

Sendra said...

kamu memang cool sebab mengatasi masalah plagiarsm dengan cara yang sangat cool..tak lah macam ada orang tu melenting bagai nak goyang semua..haihh..patutlah ramai tak suka dia.

nabil said...

cik lolly,knape letak muka saya tu???tolong buang boleh??malu la cmni...hehehehe

Anonymous said...

haha ko maksudkan sape tu sendra ? khai ker...kepada Lolly,kes khai dengan plagiat die tu dah selesai,harap ko jgn wat entri lagi pasal plagiat khai tu erk...

pesanan
oleh bekas Plagiat Professional

miss lolly a.k.a luvfareda said...

anonymous:

bukan pasal khai.

ramai yg melenting isu plagiat. :=)


s0 bagi peringatan saje.

Wanie-san said...

mybe entry ko best..*best ke??hahaha*

alah lolly!diorg 2 pemalas la..senang2 diorg plagiat la entry ko..huhu

JustRangers said...

akulah rangers...

nape aku rase entri ni tidak lagi annoying seperti entri khai erk ? haha

bagus2 lolly,camnilah carenye nak atasi kes2 plagiat...xperlu nak buat satu entri yang memalukan si plagiat itu...just bagi advice je lar,kalau die masih terus berdegil,barulah ko buat ape yg sepatut ko buat,saman ker,maki hamun ker ikut kolah..yg penting bagi warning dulu...

jangan ikut cam JustKhai itu erk..sudah terhantuk baru tenganga

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*just rangers:

owh no komenlah.

tu hanye my opinion je.

peace =)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*just rangers:

owh no komenlah.

tu hanye my opinion je.

peace =)

ZihNuN FaTiN said...

betul ckp cik epal 2..lolly pemes sungguh..tandanya diorg minat lolly..hihihihi...

black_mel said...

nasib baik dia copy entry jer...kalau dia copy pic miss lolz ckp pic dia mcm mana?hahaha...

nk buat mcm mana..blogspot free..semua orang bole ader blog tp x semua orang ada masa atau bakat menulis...

so depends la pada masing2...nak copy bole,tp letak la link nama owner entry tersebut..bkn susah..sama2 senang...tp better x payah copy coz who knows kita ada bakat menulis yang kita tak nampak?
bila orang puji entry kita,tu satu kepuasan..

cik bunbun said...

hahaha. macam tw jek sape yg plagiat tuh. ahahaha

deus X machina said...

kalo dapat org tu ko piat2 telinga die
biasa ni...
erk888

nn said...

hahaha. bagus2. kena sound terus sentap.

dearist anys said...

wah siapekahhh?
kasi pangggg laju2.

nawal said...

gamba kimbum ke tuh??

ahmad said...

kalo kena plagiat glem lah blog ni...hehehe

Hizami Li said...

miss lolly:
i search kat google.
i dah jumpe blog tu.
isk. keji tol blog tu.
miss lolly dah sound die belum?
isk~

AtieAbid said...

ade jugak kes mcm nie ek..??ehmm

farhana said...

me 2..xsuka copy cat ni...

Legasi Piston Pecah said...

takpe...semua tahu siapa cik loly...plagiat tak kemana perginya kan?

* mEsSy * said...

loly, aii terngiau2 lorh nak tawu c keparat itew..

:P

uNIqIKA said...

yeeha...
miss lolly tlh ade pakwe br, skaligus tlh curg pd fahrin.
bleh la ku mengorat fahrin.
ekekeke...
adakah plagiat akn copy gak n3 ni????

zaizax said...

wuahwauhh marah benaww kamo..
zai ade click kt entry missloly psl laki2..cuak gak mula2 igtkan entry kita sama, tp nsb bek tak..jauh jauh benar..fuih selamatt tak sama
ahha

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sabau cik lol...kamu fofular banget tu...itu ramai yang memplagiat... :-D

Frodo Baggins said...

heran .. naper xder org nak plagiat blog wa. ngahahahahhaha ~~~


rilex2 ...


>>___<<

y@n@ M!B said...

dorang suka sgt dgn penulisan lolly tu..hehe..vangga + bengang..erk..;p

sharamli said...

ni la susah kal0 jadik femes sgt..hua3

mohdhairihassan said...

kalo entry cik lolly sampah,
entry saye sampah masyarakat!!
miahahahahaha!!!
mintak izin larik ye...

lariiiiiikkkkkkk~ ^_^

FaTiN said...

entry pasal kenapa lelaki anti pink tu aku suka sgt !

miss lolly nak copy boleh? *mintak izin haha

meo188 said...

cik lolly tetap yg 1... huhuhu :p

Aus MeLankoLik said...

hahahaha
dari plagiat
baik playboy ke..
playgirl..
ade manfaat sket..
hahaha..


ececeh , femes lolly skang..
kekeke..
aku nak amik entri kau gak la..

ezany said...

nak plagiat entri blog ni bleh.. ekeke..

p/s: pssstt.. boyfren baru cik lolly tu pakai jam mahal eh.. macam pernah kulihat tp di mana yer.. ahaha..

[z@ck] said...

aku tak pernah kena plagiat lagi..
=P

zool said...

Tak pena kena plagiat..
Kena piat telinga penahlah masa sekolah-sekolah dulu sebab tak buat keje sekolah..

FaizalSulaiman said...

blom pena kena algi lolly.nak plagiat pon kenala beretika.kreditkan nama dalam entry pon dikira memadai..

Fia Abas said...

biasala tu lolly..fia pnye entri pon ade org amik tp mls nk bsg2 lg hehe

fia ade gak copy entri kawan tp edit (bkn amik sejibik2) n paling penting bg kredit kt kawan letak nama n link/blog dia skali..so xderla kawan rasa panasss jer sbb kita tlg promote idea dia n blod dia skali =)

Hana's Love Nest said...

uhukz..sampai 4 entry di plagiat???dasyat2x... sabar yek cik lolly.. :) BTw, ade link u kat entry baru. CIO! :)

enjelinajolipit said...

anggap je dia sedang belajar teknik copy dan paste. gitula jadinya. eksperimen kaedahnya. hikhikhik

para said...

tu la...n3 kat sini menarik sangat...sbb tu ramai yg berebut...lain kali kena baut skit peti derma..sape nak copy kena byr singgit...


err ok tak idea ni??

saya ada 2ringgit ni.hahhaaha

psychopath said...

dorang pinjam je tuh. nnti dorang pulang balik la. aishoo...

farysa said...

plempang je cik lolly
hihi

aduka said...

x suka org curi entry.. ase nk saman jerk..
:(

redrum said...

halalkn saje..
pahala free2 tu..
asal kita atu sorg dua tau
siapa pemilik sbnr..ok dh tu.. :)

embun d tengah malam said...

ok la tu...mean entri u best..and u top..hehehhe

ayie said...

mana2 ada je plagiat. xleh nk lari.
mmg menyampah rasanya...tp nk control kemarahan tu aku selalu kesiankan plagiat2 yg tak berpelajaran tu. Hahaha..alau nk plagiat tu pun kasi kredit la kn? Hahahhaa/..

dak tu plagiat sebijik2 ke? Hahaha
kecian gile

nawal said...

plagiat? itu keje bloggger desperate nk pemes kot..huh!

cik loly itu gmbr kimbum kan?

BeaN MorENo said...

dalam blogging semua orang akan terplagiat.Tipula kalau kita adalah pencetus idea...So kepada sesiapa yang perasan sangat macam hebat...tulis artikel simpan sendiri jela...hak3...tak payah buat blog...kepada plagiat,kalau nak plagiatpun janganlah 100% jadi cerdik skit...hak3...

para said...

hensemnya jam yg dia pakai....

Nurul Harun said...

eh, skrg orang asyik cerita ttg ni je kan..

NICK IRFAN said...

entry plagiat??? sy pun dulu kne jgk ape2 pun lain kali akak disable right klik! hehehehe eh! DALAM CERITA SAYA NAMA AKAK ADE SEKALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CEPAT TENGOK BLOG SY!!! HEHE

Arra JaSmY said...

haha..belog kamu mmg besh..org tu minatttt kat cik lolly kot.tu yg semua berkaitan ngan cik lolly die nak simpan sampai entry2 pown die belasah sekali..hak hak hak

khairolghani said...

kalau nak dikira plagiat,terlalu banyak blog yg aku jumpa macam tu..even ada member aku yg terpaksa private blog dia sebab dah banyak kali kena plagiat..

fanadz said...

haiya..kalo nak tulis psl mende yg same gak, tulisla kan..tp kasila kredit kat tuan punya..ckp la ko dpt idea nk tulis cite ko berdasarkan artikel dr org ini..huhuh.paham ke ape i ckp ni..belit2..huhuh.

SuRayA^i. said...

haha, d way u write psl plagiarism nh buat i ktawe smpi saket prut -__-"

kalo kene plagiat besenye tuan pnye post yg ori tu da femes dlm dnie blog. so bgge sket~ da glemer tuu~ XD

cybernetic88 said...

wow!. haha. sbb pe la depa nk cilok ye ish3. xpe la. dah adat dunia internet ni. hahaha. cool babe. stay cute. lalalala =P

Kyuubi_85 said...

haha.. dpt juga akhirnya.. mmg line slow gila.. :D

entri sampah kau kata? dah ada org copy, maksudnya sgt tinggi nilai tu.. haha

bangga juga if ada org buat mcm tu, tp at least bagtau kat org sumber tu.. kan? :D

Sharinginfoz said...

hmmmm bagi saya tak bagus tapi kalau dia bagi kredit pas tu tak copy 100% ok aja..... yalah buat ulasan sendiri based on your entry

jaa sweets said...

hurm,......sabau jela~

amie said...

soh selawat tenangkan hati itu sangat taley blah ok cik lolly..
gagagga

AcanCapik said...

blog dengan entry plagiat umpama buku nota yang cantik covernya, tapi dalam kosong. mungkin yg kosong adalah otak penulis tersebut yg saja2 nak popular. adoi, mencemarkan institusi pemblogan betul org camneh...

mello said...

sy pun bangga jua.. tolongla plagiat entri2 sy..plizzz... sebelum ni pun sy dah jupe blog yg amek artikel sy tp x kredit pun kt sy... tp sy bangga.. siap bg smiley lg kt shoutmix..

akan tetapi...

bila saya...

menjadi top blogger atau popular nanti..

saya akan bengang bila org plagiat blog sy..

sy akan ckp blog dia sampah..

oops!! hehe gurau saja.. kekeke

E.d.Y said...

sabar2..jgn marah2..halalkan je..huhu

Ervina Razali said...

tam0 emo02..
lantak pi la mike2 2..
halalkn je mcm yg lain2 k0mentar ckp..
stay co0l ya babe!

eyes143.. said...

da kopi tuh, cuba la kasi credit.. neh wt cm sdn bhd plak.. haishhhhh..

bellar0ssa said...

lolly,entri hebat org copy rase sakit hati tapi bangge sebenarnye.huhu.

maisyara Pot! Pot! said...

kalo mai yg kne la kn, mmg berbangga gilerrrrr.. xD agagagagaga^^

*ni budak jakon sikit. sbb tk pnh kne agy. so, tk taw ape pasaan.. lau macik nk lempang dia, sila ajk sy skali.. xD

suria_reaL said...

bgus la cik lolly kite ni...cool je kn...beshhh...;)

pak long said...

salam...
waaa.panas isu cetrom ni....apapun rasanya nak cetrom pic cik lolly la..hehehehe

Alan said...

oklah itu tanda blog ramai peminat. blog aku langsung takde orang masuk lagi sedey huaaa waaaa waaaa

kodok hijau the ghost writer said...

lolly dah ada bf so kodok macam mamna? :((

enyheartsdiamond said...

darling..just be proud of u..biarkan je mereka tu..

:)

merahitujambu said...

BLOG POPULAR TU CMTU..SBR EK..

Rara said...

bangge..u famous kot..sbb tu kne copy paste..hehe :)

syue said...

cik lolly hot tuu. tu ade plagiat tu. blog akak best tauuu!

sweet.farah.sweet said...

miss lolly piat je tlinge si plagiat tuh...okeh.


*ermmm.. cne nk piat? ???
=P

NICK IRFAN said...

eh! kak sape yg plagiat entry akak tu ye? leh bg url dia? cadang nk kutuk dia....

MéuzAngelo™ XXIII said...

plagiat? ape tuh? curi? haha
mmg, panas je bile ade org cuti hasil kerja kite.. kalo dia credit atas nama kita takpe lg..
kalo ade yg jenis yg mengaku diri sendiri punye mmg kite boleh terbakar habes.. dah la cilok org punye, pastu mengaku sendiri punye.. muke tatau malu betol bdk tu.. haha

kacang said...

adoy.
mcam mcam.
=D.

Mr feckry said...

gua mule2 pikir..plagiat tu menatang apa..rupa cetak rompak..ala haram kan aje udah la

black_mel said...

nak komen lg,tapi komen lps miss lolz x sempat balas...just nk tnya...xde entry baru?

farieda said...

*mel:

adehh. kne sejibik. hihiks.

xsempat arr dear :-)

hahahad000iiiiiiiii~

ParkAir said...

orang femes kannn.. maybe diorang xleh tiru stail penulisan cumil mcm cik lolly, hehe!

MiSz MaNja said...

nice n3 dear.. ecly practise make perfect.. maybe diorg xde matlamat sendiri.. patutnya kne wat research ni..tentang blog2 yg bgus.. macam mana diorg tulis.. bukan copy n paste.. mmg patut pun sedarkan mereka dari koma nih.. hahah *_^

hisham said...

salam...i pun bgge gak kalo org curi...huhuhu

Luffy said...

sedihnya entri aku x laku untuk dicilok

haha

Syahrul Iman said...

miss lolly femes sgt nie..cube krgkan kontroversi,tingkatkan prestasi..he2

ChiLaBaey's said...

Biarkan jer Cik Lolly.... Lama2 nanti tergeliatlah jarinye.... Hehehehe... Blog baguslah tu kalau kena plagiat...... :)

~ceRRy beRRy~ said...

perghh...
tula lolly famous sgt..
sume org nk tiru! eheeee...

ifa dh wat blog baru ;)

saYe miEyra said...

plagiat tu apeke minatangnye kak lully ku sayang woii
sowi ar..agak kuno..
hayyyiii~!!

btw..i think kak llloy patut bangga kut!sebab tu maksudnya..akak femes..yahh~

Aiza said...

suka sgt copyyy2 entri org.. ishk.. xde tangan tuk tulis sndrik ke... haisssshh :)

Greenlava said...

Kan bagus cara Miss Lolly handle plagiarism tu. Tak perlu overly emotional dan kutuk segala

PinQib said...

best sngt kot en3 mengarut ko tuh.. hahaha

sayalahfaizul said...

lolly... saman jom.. miahahaa